Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΛΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ



Δ. Μπάσης - Μιλάω Χρόνια

Κοίτα να δεις τι κάνει κανείς με τα πατατάκια!

Περί ονομάτων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Σε κάθε ευγενικό αναγνώστη που τιμά το ιστολόγιο αυτό με την εγγραφή του στη στήλη των αναγνωστών του στέλνω ως δώρο μια μικρή ετυμολογική δοκιμή του ψευδωνύμου του ή του ονόματός του. Το ίδιο έκανα και με το όνομα "πάγκαλος", αν και δεν ήρθε ως τώρα κανείς με το ψευδώνυμο αυτό.

Το όνομα πάγκαλος πολύ πιθανόν να είναι ευφημισμός του "πάγκακος" ή του "παγκάκιστος", για τους εξής λόγους:

Metra ta asteria - Ilias Vrettos (Official Video Clip) HQ

Οι δημοσιογράφοι και το λαϊκό αίσθημα.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η δημοσιογραφία έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των πολιτών είτε κοινοποιώντας ειδήσεις είτε καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα είτε σχολιάζοντας.
Ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι όσο το δυνατόν αμερόληπτος και αντικειμενικός. Είναι όμως;

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Σε πείσμα, θαρρείς, των όσων θλιβερών γεγονότων συμβαίνουν γύρω μας, υπάρχουν αρκετές όμορφες στιγμές, που τα αντιπαλεύουν. Υπάρχουν ικανοί και ρομαντικοί συνάνθρωποί μας που με ταλέντο και μεράκι προσφέρουν εικαστικές ανάσες σε όλους εμάς που τις έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Υπάρχουν καλλιτέχνες που με ένα πινέλο και τον καμβά ως μοναδικά όπλα, προσπαθούν να ομορφύνουν τη θολούρα και το γκρίζο χρώμα της καθημερινότητάς μας.

Pravda: Ρωσοτουρκικός πόλεμος με εμπλοκή της Ελλάδας!

Του Νίκου Χιδίρογλου

Για ρωσοτουρκικό πόλεμο με full εμπλοκή της Ελλάδας, μιλάει η ευρείας κυκλοφορίας ρωσι­κή εφημερίδα “Πράβδα”, έντυπο που, εκφράζει καθ’ όλα το κατεστημένο του Κρεμλίνου! Σύμφω­να με τους Ρώσους συναδέλφους, απία της σύ­γκρουσης θα είναι τα θέματα της Μαύρης θάλασ­σας (μέσω της οποίας η Τουρκία παίρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία).

Τιμή σ’ αυτούς που όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες

Τιμή στο Δήμαρχο με χειροπέδες.

Διακόσια χρόνια πριν ο Αμερικανός φιλόσοφος Ντέϊβιντ Χένρυ Θορώ οδηγήθηκε στη φυλακή.
Η αιτία ήταν ότι αρνήθηκε να πληρώσει φόρους σε μια πολιτεία η οποία δεν αναγνώρισε
τα δικαιώματα των εγχρώμων πολιτών παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Στη φυλακή τον επισκέφτηκε ο φιλόσοφος Γουάλντο Έμερσον και ακολούθησε η παρακάτω στιχομυθία.

Έμερσον: -Ντέϊβιντ, γιατί είσαι εδώ;
Θορώ: - Γουάλντο, γιατί δεν είσαι εδώ;

H κόρη του Παπουτσή στο Yale -εκεί σπούδασε κι ο γιος του Αλογοσκούφη - o γιος του Σκανδαλίδη στο Georgetown, τα δίδυμα της Δαμανάκη στην Αγγλία - δείτε και των υπολοίπων.

Από την Μύριαμ Αδάμου

Τα πρώτα χρόνια του σοσιαλισμού (στις 18 σοσιαλισμός) - στην εγχώρια λαιφασταιλοβλαχομπαρόκ έκδοσή του - ήθελαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους βουλευτές του, ν ανταγωνίζονται ποιος θα βγάλει την πιο όμορφη γκόμινα, ποιος θα πρωτοπάει στη Μύκονο - ενίοτε με θαλαμηγούς επιχειρηματιών - ποιος θα οδηγήσει την πιο ακριβή κούρσα και ποιος θ αποκτήσει την πιο μεγάλη βίλα.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Με συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ και μετατάξεις υπαλλήλων παρουσίασε το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, το οποίο περιλαμβάνει και την εισαγωγή ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το νομοσχέδιο, το οποίο και ενέκρινε το συμβούλιο περιλαμβάνει τη συγχώνευση των φορέων, από όπου θα προκύψουν δύο φορείς:

Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!

Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.

“Τα χειρότερα έπονται”

Απαισιόδοξοι δηλώνουν τρεις στους τέσσερις Έλληνες για την κρίση στην απασχόληση, όπως προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε την Τετάρτη (12/1) στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, οι Έλληνες εμφανίζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο απαισιόδοξοι για τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση.