Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Sade - No Ordinary Love


Σκότωσε τον πολιτικό πελάτη που έχεις μέσα σου…

Η τρόικα παρά την κυβερνητική απραξία και μπροστά στον εκβιαστικό κίνδυνο του Ευρωπαϊκού ντόμινο, πολύ πιθανό να ενδώσει και πάλι στην πολιτική αντίσταση της κυβέρνησης και να συμβιβαστεί με το αντιμεταρρυθμιστικό κίνημα, του οποίου ηγείται η κομματική ψυχή του πασοκ και οι προστατευόμενοι – κάτω από τις φτερούγες της – συνδικαλιστές, διορισμένοι και παντοειδείς κρατικοδίαιτοι υποστηρικτές και διαπλεκόμενοι.

Το μέτωπο της αντιμεταρρύθμισης μοιάζει αραγές και αποφασισμένο να καταναλώνει την οικονομική βοήθεια πρώτα και κύρια για τις «διαιτολογικές» ανάγκες του κράτους και μετά για τις πραγματικές ανάγκες της χώρας που οι πολίτες της έχουν κι αυτοί παγιδευτεί στο νοσηρό παιγνίδι της εξουσίας από φόβο μη χάσουν αυτά που, όμως, ούτως ή άλλως κάποτε θα χάνονταν αφού ποτέ δεν ήταν βάσιμα, στέρεα και αληθινά για να συνέχιζαν να υπάρχουν.

Η σύζυγος του Δρούτσα «έφαγε» τον ανταποκριτή του ΑΠΕ και μετακομίζει στο Βερολίνο!

Η Φαίη Καραβίτη σύζυγος του πρώην ΥΠΕΞ, και νυν ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα, θα πάρει τη θέση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Βερολίνο, Γιώργου Παππά, η συνεργασία του οποίου δεν ανανεώθηκε.

Με τον τρόπο αυτό, η Φαίη Καραβίτη, θα μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στον σύζυγό της που πλέον εργάζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr εσχάτως μετακόμισε στο Βερολίνο!

Η αλήθεια για τους διορισμούς που το ΠΑΣΟΚ κρύβει επιμελώς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν δεν έχω χάσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο – και επειδή ακούω ότι όλοι ψάχνουν ξανά να βρουν τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλικία τους και λοιπά στοιχεία – πέρσι έγινε κάποια (πολυδιαφημισμένη) απογραφή τους και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν, εν χορδαίς και οργάνοις σε κοινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση, οι οποίοι μάλιστα μας απείλησαν με «Καλλικράτη στο Κράτος».

Αυτά τα ηρωικά στις 30 Ιουλίου του 2010(!), όταν οι δύο πρώην υπουργοί (ως προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, διότι κατά τα λοιπά δεν ζούμε χωρίς αυτούς), μας ενημέρωσαν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε συλλέξει μέχρι τις 11.35 π.μ. της Πέμπτης, 29 Ιουλίου, (παρακαλώ, θέλω να προσέξετε την ακρίβεια, επιπέδου… NASA), είχαν απογραφεί 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι και από αυτούς οι 625.738 ήσαν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ.

ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ - Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Εναντίον των πολιτικών (Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Διογένης Λαέρτιος, ο βιογράφος του Ηράκλειτου, καταγράφει το εξής χαρακτηριστικό περιστατικό απ΄ τη ζωή του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου από την Έφεσο:
Μια μέρα, διηγείται ο Λαέρτιος, μια παρέα Εφεσίων βρήκε τον Ηράκλειτο να παίζει ζάρια με μια ομάδα παιδιών και τον ρώτησε, γιατί το έκανε αυτό. «Γιατί εκπλήσσεστε, άχρηστοι άνθρωποι;» απάντησε ο Ηράκλειτος. «Δεν είναι προτιμότερο να παίζω ζάρια, από το να παίζω μαζί σας το παιχνίδι της πολιτικής;»
Ο Ηράκλειτος έζησε σε ταραγμένους καιρούς, δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του πανάρχαιες αυτοκρατορίες ξαφνικά κατέρρευσαν και νέες δημιουργήθηκαν. Ο Ηράκλειτος πίστευε ότι ένας πολίτης είναι καλύτερος από τη μάζα 10.000 πολιτών.

Ελληνικό παράδοξο: (Κι όμως η δημοκρατία έχει αδιέξοδα).

Ο Κλεισθένης γράφει.

Στην φανταστικά υπέροχη χώρα μας, εδώ που γεννήθηκε η δημοκρατία, καταρρίπτεται το χιλιοειπωμένο «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».
Η δυσαρμονία λαού-κυβέρνησης παρ’ ότι είναι πρόδηλη και η διενέργεια εκλογών απαραίτητη (για να επιβεβαιωθεί ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα) κανένα απ’ τα κόμματα εξουσίας δεν θέλει την προσφυγή στις κάλπες (ίσως πρέπει να ξεχάσουμε τον όρο «κόμμα εξουσίας»).