Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Παλεύοντας με μια ακόμη Τράπεζα

Η Δευτέρα 26 Μαΐου του 2014, αποτέλεσε μία ακόμη ημέρα Άγχους, Αγωνίας, Απόγνωσης και Απογοήτευσης στο ημερολόγιο του σύγχρονου Έλληνα. Αυτά τα τέσσερα «Α» κατακλύζουν τον Έλληνα μαθητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλη την περίοδο των εξετάσεων. Κατά τη μέση της ημέρας αυτής εμφανίστηκε η πολυπόθητη τράπεζα θεμάτων δυόμιση μέρες πριν το πρώτο διαγώνισμα. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω αυτά τα τέσσερα «Α» που αισθάνθηκα εγώ προσωπικά καθώς και όλη η υπόλοιπη νεολαία.

"Παγκόσμια Κυβέρνηση " (τι άλλο...) το θέμα του συνέδριου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αθήνα.

Το τριήμερο 27-29 Ιουνίου γίνεται διεθνές συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αθήνα με θέμα:

"ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- Γιατί την χρειαζόμαστε, είναι εφικτή, ποιος έχει τα προσόντα για να κυβερνήσει;"

ΣΚΩΤΙΑ: Στην φυλακή γιατί πέταξαν φέτες μπέικον σε τζαμί!

Σε μια έφηβη κοπέλα και σε έναν 39χρονο άντρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, επιβλήθηκαν στερητικές της ελευθερίας ποινές, επειδή «βεβήλωσαν» ένα τζαμί πετώντας φέτες μπέικον….

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η 18χρονη Chelsea Lambie από το Paisley και ο Douglas Cruikshank από το Galashiels, είχαν αρνηθεί ότι είχαν συμπεριφερθεί με τρόπο απειλητικό που πιθανόν να προκάλεσε φόβο και αναστάτωση τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν τύλιξαν φέτες μπέικον γύρω από τις κύριες λαβές στις πόρτες του Κεντρικού Τζαμιού στο Potterrow του Εδιμβούργου και έριξαν μπέικον στο χώρο. Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.