Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ρέκβιεμ για ένα φραπεδάκι...

Τό ἀπ' αἰῶνος κεκρυμμένον μυστήριον τῆς ἀπείρου ἀγάπης τοῦ Θεοῦ πρός τόν ἄνθρωπον ἀπεκαλύφθη εἰς ἡμᾶς.

Θυμάμαι ακόμη πόσο είχα σοκαριστεί την πρώτη φορά που άκουσα πως ο εφευρέτης του φραπέ είναι Έλληνας. Πρώτον διότι την εποχή εκείνη είχα ως δεδομένο πως σε κάθε σημείο του πλανήτη είναι ο πιο διαδεδομένος καφές κι έτσι -εξαιτίας αυτής της αυθαίρετης είναι η αλήθεια γενίκευσης- διαπίστωσα αλυσιδωτά και ένα σωρό ακόμη αλήθειες, π.χ. πως ο Ρακιντζής δεν είναι ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως ή ότι δεν είναι υποχρεωμένος ένας Κινέζος να γνωρίζει την ύπαρξη του Βασίλη Λυπηρίδη. Δεύτερον αναθάρρησα, διότι κατά τη δεκαετία του '80, την προ Λαλάκη Εισαγόμενου εποχή δεν υπήρχαν Γεωργιαδολιακοπουλοβελόπουλοι να διατυμπανίζουν την ελληνικότητα του Παντός. Εδώ ο Κοντομηνάς βάφτισε την εταιρία του Interamerican μόνο και μόνο για να δείξει πως δεν έχει καμία σχέση με τις δουλειές των άχρηστων Ελλήνων. Άκου εκεί Interamerican...με έδρα στο Μαρούσι. Tόσο βαθιά είχε φωλιάσει ο ψευτοδιεθνισμός. Τέλος πάντων κάπως έτσι είχα αντιδράσει. Ηλίθια θα σκεφτείτε. Μην ξεγελιέστε... Ήμουν περίπου ενός έτους.

Δύο Γεωργιανοί κλέφτες διέλυσαν τον μύθο της "πόρτας ασφαλείας"

Δύο διαρήκτες από τη Γεωργία, διέλυσαν τον μύθο της "πόρτας ασφαλείας", αφού διέρηξαν 7 διαμερίσματα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, από τα οποία και τα 7 είχαν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, με τις λεγόμενες κλειδαριές ασφαλείας. Καμία από τις 7 πόρτες δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ούτε είχε ίχνη διάρηξης. Οι δύο κλέφτες βρήκαν το κόλπο να της ανοίγουν γρήγορα και απλά, χωρίς να χρειάζονται ..βίαιες μεθόδους. Μάλιστα φεύγοντας, έκλειναν και την πόρτα ! Μετά από αυτό, σοκαρισμένοι δήλωναν στην αστυνομία οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αφού είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι "η πόρτα δεν παραβιάζεται με τίποτε κι αν χάσετε τα κλειδιά θα πρέπει να ξηλωθεί μαζί με την κάσα" κ.λ.π.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Ως μέλη της συμμορίας ταυτοτοποιήθηκαν δύο 35χρονοι Γεωργιανοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», στην περιοχή της Ανάληψης, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν τρεις σάκοι ταξιδίου με πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χαρτονομίσματα, κ.α) και διαρρηκτικών εργαλείων.

Ὁ Ἀλφειός, ὁ Πηνειὸς καὶ ἡ κάθαρσις.

Ὁ καθαρισμὸς τῶν στάβλων τοῦ Αὐγεία
ἀπὸ ῤωμαϊκὸ ἀνάγλυφο.
Σήμερα τηλεφωνήθηκα μὲ τὸν καλό μου φίλο Α.

Ὁ φίλος Α. εἶναι ἰδιαιτέρως πατριώτης, μὲ καθαρὴ κρίσι γιὰ τὰ ἐθνικά μας θέματα καὶ μὲ ἔντονο πόθο νὰ ἀπελευθερώσουμε τὴν Πατρίδα μας.

Ὁ φίλος Α. πρὸ μερικῶν ἑβδομάδων ἀπεφάσισε νὰ δημιουργήσῃ ἕνα νέο κόμμα, μέσα σὲ τόσα ἄλλα ποὺ δημιουργήθηκαν ἢ θὰ δημιουργηθοῦν στὸ μέλλον.

Ὁ φίλος Α., ὅπως καὶ τόσοι ἄλλοι γύρω μας, ἔχει ἀπελπιστεῖ ἀπὸ τὴν κατάντια ποὺ βιώνουμε στὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν.

Συζητῶντας μαζί του, σὲ ἕναν βαθμό διασκέδαζα μὲ τὶς ἀπόψεις του. Τὶς θεωρῶ κάπως ….ὀπισθοδρομικές!

Θὰ σᾶς ἐξηγήσω τί ἐννοῶ.

Από τον Σημίτη στον… Σαμαρά!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο αδελφός του Νίκος βγαίνει στο προσκήνιο. Και αναλαμβάνει, είτε να δώσει διευκρινίσεις για το ΠΑΣΟΚ και τον αδελφό του, είτε για να ανοίξει μέτωπο με εκείνους που κατά τη γνώμη του απειλούν και προσβάλλουν τον Οίκο των Παπανδρέου.

Αυτή τη φορά, ο Νίκος Παπανδρέου υπέγραψε άρθρο στην Οικονομική Επιθεώρηση, με το οποίο στρέφεται κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση τους σε σχέση με την πολιτική συναίνεση, το Μνημόνιο Ι, αλλά και τη Συμφωνία των Βρυξελλών.

Πως "μοίρασαν" την ελληνική δημόσια περιουσία Βενιζέλος-Σόιμπλε

Στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Βενιζέλου-Σόιμπλε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Στις 7 Ιουλίου, σε ένα κλασικό γερμανικό εστιατόριο στα περίχωρα του Βερολίνου με οικοδεσπότη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και προσκεκλημένο τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, «έκλεισε» η συμφωνία... απόβασης των Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκποίηση ελληνικών επιχειρήσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στη γερμανική πλευρά.