Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Varenna στην λίμνη Lecco, σαν παραμύθι

 
Γράφει η Yellrose

Ρομαντικές αναμνήσεις από το Μιλάνο έχω λίγες. Αλλά από τις λίμνες Como και Lecco της Λομβαρδίας πολλές! Η Βαρέννα είναι ένα από τα πιο ρομαντικά και γραφικά μέρη που έχω πάει επανειλλημένα. Η Βαρέννα από το Μιλάνο απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα.

Ένα σενάριο για την Τουρκία! Διαβάστε και κρατήστε το στο συρτάρι σας.

του Σάββα Καλεντερίδη

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας στην Τουρκία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν θα καταγάγει σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας ποσοστό που θα ξεπερνά του 45%. Το κρίσιμο για την επιβίωση της κυβέρνησης Ερντογάν, παρά τα υψηλά ποσοστά που θα λάβει στις εκλογές, είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει σε δυο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι το λεγόμενο "βαθύ κράτος" και οι μηχανισμοί του, ο ισχυρότερος από τους οποίους είναι οι ίδιες οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, και το άλλο είναι το Κουρδικό Ζήτημα.

Μικελάντζελο Αντονιόνι, "Η Κόκκινη Έρημος"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η κινηματογραφική ταινία του Αντονιόνι "Η Κόκκινη Έρημος" είναι μια παραβολή της αιώνιας σύγκρουσης της χάρης με την ενοχή,της σύγκρουσης του τύπου του Άβελ και του τύπου του Κάϊν.

Η παρουσία της χάρης στον τύπο του Άβελ γίνεται αισθητή ως δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά "εν πνεύματι αγίω", ενώ η ενοχή στον τύπο του Κάϊν συνοδεύεται από αισθήματα καταναγκασμού, υπερηφάνειας και ταραχής.

Κι αν ούτε τώρα… πότε;

Βασίλης Παπαθεοδώρου

Όταν η σκόνη καθίσει, τότε θα μιλήσει η Ιστορία. Και ο τελευταίος τελικός θα μνημονεύεται στο διηνεκές ως η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού μετά από εκείνη στο ΣΕΦ το ’99 που του χάρισε τον τίτλο. Δώδεκα χρόνια μετά, μια… λεπτομέρεια θα έκανε τους μπουκ που έδιναν γκραν φαβορί τον Παναθηναϊκό να γυρίσουν την απόδοση… τούμπα.