Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμο Plan B με ελληνικό όνομα: «Εύρηκα!»

Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πάσχιζε, με διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων – τέσσερις μέσα σε μια μέρα και μέχρι χθες το βράδυ – να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από ένα πέλαγος αποδείξεων και ακροβατούσε στα όρια της νομιμότητας και της λογικής, αποσύροντας τελικά την αναδρομική εφαρμογή των μέτρων, ένα καινούργιο σχέδιο με αρχαιοπρεπές όνομα έκανε δειλά – δειλά την εμφάνισή του στον ευρωπαϊκό ορίζοντα.

"Ο Παίκτης" του Φ. Ντοστογιέφσκι... καταπληκτική αποκάλυψη: οι Γερμανοί πάντα ενοχοποιούν το θύμα τους!

"Θα προτιμούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή σε μια τσερκέζικη σκηνή παρά να προσκυνήσω το γερμανικό είδωλο"."Ποιο είδωλο;" φώναξε ο στρατηγός που είχε αρχίσει να θυμώνει.
"Το γερμανικό τρόπο πλουτισμού. Δεν είμαι καιρό εδώ κι όμως έχω παρατηρήσει πράγματα που κάνουν την ταταρική μου φύση να αγανακτεί. Μα την αλήθεια μακριά από κάτι τέτοιες αρετές! Χτες περπάτησα καμία δεκαριά χιλιόμετρα στα περίχωρα. Λοιπόν είναι ακριβώς όπως στα ηθικοπλαστικά βιβλία, ξέρετε εκείνα τα μικρά εικονογραφημένα βιβλία που κυκλοφορούν στη Γερμανία: όλα τα σπίτια έχουν τον πατέρα τους, έναν υπερβολικά ενάρετο και τίμιο άνθρωπο, τόσο τίμιο που φοβάται κανείς να τον πλησιάσει.
...Λοιπόν εδώ η κάθε οικογένεια είναι υποταγμένη, τυφλά υποταγμένη στον πατέρα. Δουλεύουν όλοι σαν τα ζώα και κάνουν οικονομία σαν Εβραίοι.

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας

του Άγη Βερούτη*

Φτάσαμε λοιπόν, με εκείνα και τα άλλα στο "δια ταύτα". Το μοίρασμα της λείας. Και η λεία δεν είναι καμιά άλλη από την κρατική περιουσία των Ελλήνων. Προσοχή όμως, όταν λέω κρατική περιουσία δεν εννοώ κάποιες μετοχές ή χρυσάφι στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά την ιδιοκτησία των δρόμων που κυκλοφορούμε, των λιμανιών από όπου παίρνουμε το καράβι για να πάνε στα χωριά μας, των αεροδρομίων που φεύγουμε για να πάμε σε μακρινότερους προορισμούς, και κάθε είδους ακίνητη ή μη περιουσία των Ελλήνων.