Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Το βίντεο αναφέρεται στην επίσκεψη του Πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία,τον Μάιο του 2008. Μετά από χιλιάδες χρόνια (!!!) ένας Έλληνας αξιωματούχος βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που διατηρούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα και ταυτότητά τους.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι αφηγήσεις, ειδικά των γηραιότερων κατοίκων των ελληνόφωνων χωριών. Ακόμα περισσότερο, οι Χριστιανοί μοναχοί που κρατάνε ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη μας,σε αντίξοες συνθήκες!

Παραμύθιασε και τον Πολωνό πρωθυπουργό, ο Γιωργάκης, για τον ...ήρωα παππού Μινέικο.

Χθες 7/4 ο Γ.Παπανδρέου επισκέφτηκε την Πολωνία. Ο Πολωνός πρωθυπουργός DONALD TUSK τόνισε την πολωνική καταγωγή του πρωθυπουργού μας. (για όσους δεν το γνωρίζουν ο προπάππους του ήταν ο Ζίγκμουντ Μινέικο).
Ο Παπανδρέου δήλωσε περήφανος για τις πολωνικές του ρίζες αλλά και για τον ...ήρωα παππού του που ...πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εναντίων των Οθωμανών,συνεχίζοντας την επαναστατική του δράση.