Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ.

σχόλιο Γ.Θ : Όποιος πνευματικά συγγενεύει με τους ήρωες του '21 και πιστεύει ότι είναι απόγονός τους, ας μην διστάσει και ας έρθει στο κάλεσμα.
Είμαστε η συνέχεια εκείνων των λιονταριών, που έδιωξαν τους τούρκους από την δοξασμένη Πατρίδα μας, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε το Τάμα τους, γιατί είναι και δικό μας.

1η Μαρτίου 2013 - Καλό μήνα

1η Μαρτίου 2013.

Πρώτη μέρα χωρίς Πάπα στο Βατικανό.
Βέβαια η "γενναία" πράξη του ποντίφικα να παραιτηθεί λόγω ηλικίας, ούτε τους φωστήρες των πρωινάδικων δεν πείθει.
Ούτε η απομάκρυνσή του για να μην επηρεάζει την εκλογή του διαδόχου του.
Ένας πρώην ναζί, με την κουλτούρα που κουβαλάει, ένας πρώην υπεύθυνος των "μυστικών υπηρεσιών" του Βατικανού που ξέρει σαν  την παλάμη του τα "κουσούρια" του κάθε καρδινάλιου, είναι λίγο δύσκολο να μην "επιβάλει" διάδοχο.

Προς νέα Κρυφά Σχολειά


(Το κείμενο γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2010)
Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στην τρέλα. Οι μέρες συσσωρεύουν τη μια συμφορά πάνω στην άλλη. Το μέλλον τρομακτικό. Το παρόν ναρκωμένο από τα παραισθησιογόνα των πολιτικών απατεώνων και των ποικίλων εμπόρων κάθε χρωματικού φάσματος: κάθε ιερό και όσιο γίνεται εκλογική εμπορική αξία, περιτυλιγμένη με αναθέματα, συνθήματα, ξεφωνητά και αχαλίνωτη καπηλεία των πάντων…

Σφαγή Τούρκων κομάντο στη Συρία; - 24 νεκροί από αεροπορική προσβολή



Το θάνατο 24 τούρκων καταδρομέων από επίθεση της συριακής Αεροπορίας αναφέρει η αρμενική ιστοσελίδα maramus.livejournal.com. Μάλιστα την είδηση η συγκεκριμένη ιστοσελίδα την αναφέρει ως επιβεβαιωμένη. Η ίδια ειδηση αναφέρεται  και απο την ιστοοσελίδα www.versia.am/combat-search-and-rescue
Σύμφωνα με το δημοσίευμά της οι Τούρκοι καταδρομείς οι οποίοι δρούσαν μέσα στη Συρία εντοπίστηκαν πρώτα από δυνάμεις του συριακού Στρατού και στη συνέχεια εβλήθησαν από τη συριακή Αεροπορία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Τούρκοι βρίσκονταν σε αποστολή εύρεσης/διάσωσης μάχης (Combat SAR).

Οι Ρωμαίοι κι οι βρωμαίοι

Γιατί, λέει, δεν πήγε καλά ο Μάριο Μόντι στις εκλογές, αφού τον... πήγαινε η Μέρκελ; Διότι η Ανγκελα μας δεν έχει δικαίωμα ψήφου ούτε στη Ρώμη ούτε στο Παλέρμο ούτε στο Μιλάνο. Το πολύ πολύ να μεταμφιεζόταν σε ψηλή, χυμώδη μελαχρινή και να της τύπωνε (με χορηγία Ντόιτσεμπανκ) καμιά μεγάλη εκδοτική επιχείρηση πλαστό ιταλικό διαβατήριο για να το ρίξει μονοκούκι στον εκλεκτό της. Αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και με πλαστογραφία, η καγκελάριος θα είχε δικαίωμα μόνο για μία ψήφο.

Η λεμονιά της Ιεράς Μονής Ιβήρων

Η αργυρή επτάφωτη λυχνία σε σχήμα λεμονιάς με 30 επιχρυσωμένα λεμόνια και 7 κηροπήγια, που, σύμφωνα με την έμμετρη διπλή επιγραφή τους, ελληνικά και ρωσικά, δόθηκε ως δώρο στον αρχιμανδρίτη Κύριλλο για το μοναστήρι του το έτος 1818 από τους κατοίκους της Μόσχας.

Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά

…Ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου υπήρξε ένας από τούς γνησιότερους εκφραστές τής ελληνορδοδόξου παραδόσεώς μας, την οποία είχε ως κύριο δέμα στο συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο, αγωνίστηκε όσο λίγοι για την προάσπιση και την αναβίωσή της στηλιτεύοντας την ξενομανία και τον μιμητισμό, άλλα κυρίως τήρησε πιστά τις αρχές και τις αξίες της στον προσωπικό του βίο μέχρι το τέλος τής ζωής του…

Έγραφε, λοιπόν, με διορατικότητα, εδώ και μισό αιώνα περίπου, προφητεύοντας σχεδόν την σύγχρονη τραγική μας διολίσθηση και κρίση:

«Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τούς παραμορφώνει. Έναν λαό πού ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα τα έθνη και πού είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς, οι λογής-λογής καλαμαράδες, κι οι άλλοι γραμματιζούμενοι, σαχλόν, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα».