Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ»

Οκτώ χρόνια πριν, μία… παρέα 23 ποδοσφαιριστών και ένας Γερμανός προπονητής… ανάγκασαν όλους τους Έλληνες να «φουσκώσουν» από περηφάνια. Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε στο πιο ψηλό… σκαλί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!


Μετά τα πράσινα ΜΜ”Ε” και τα πράσινα λαμόγια, οι πράσινοι εισαγγελείς συμπληρώνουν το κάδρο της σήψης.

Έτος 2012. Η δίκη της πράσινης συμμορίας της Παντείου. 14 χρόνια μετά το σκάνδαλο. Οι δύο ηρωϊκοί Έλληνες, ο πρύτανης Ηλίας Σιδηρόπουλος και ο αντιπρύτανης οικονομικών Ονούφριος Φαρμακίδης που έχουν αποκαλύψει το σκάνδαλο, δεν ζουν πια.

Επί 14 χρόνια έδιναν λυσσαλέα μάχη απέναντι στους “μάρτυρες υπεράσπισης”. Τον κύριο Πάγκαλο, τον κύριο Λοβέρδο, τον κύριο Κουβέλη και άλλους εξαίρετους “προοδευτικούς”. Τις νύχτες όμως έδιναν μία άλλη μάχη. Δολοφονικές επιθέσεις από “προοδευτικές” συμμορίες και μπράβους. Απειλές στα παιδιά και στις γυναίκες τους. Ανηλεείς ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, εκβιασμοί από την συμμορία των “μαζί τα φάγαμε”.

"Παλιές" απολύσεις, εφεδρείες, "νέες" απολύσεις, εικόνα διάλυσης και εκποίησης των πάντων...

Πρώτο crash-test για την κυβερνητική συνοχή, αλλά και πρώτο τεστ αντοχής της κυβέρνησης στην σύγκρουση με την κοινωνία, καθώς η προεκλογική περίοδος τελείωσε, τα περί "επαναδιαπραγμάτευσης" δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα έλεγαν προεκλογικά και η νέα κυβέρνηση του Μνημονίου με την ΔΗΜΑΡ στην θέση του αλήστου μνήμης ΛΑΟΣ είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μία από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου: Τις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Ψάχνει "περιτύλιγμα" και αυτό μπορεί να να υπάρξει με ηλικιακά κριτήρια και θα είναι τριών ταχυτήτων.