Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Όλο το μυαλό μας πήγε στα πόδια... του Σαμαρά

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Είναι ξέσπασμα πατριωτισμού ή εκτόνωση της λαϊκής απελπισίας και φρίκης που προκαλούν η δυστυχία και οι οικονομικοπολιτικές αχρειότητες των κυβερνήντων; «Ελλάς! ολέ! ολέ! Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ! Ελλάς ολέ! ολέ!», τραγουδά, εν χορώ, η πιτσιρικαρία στις γειτονιές. Και οι γονείς τους «ψήλωσαν ένα μπόι» εξ αιτίας του θριάμβου της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Και το 2004 πάλι «μεγάλες στιγμές» βιώναμε. Ξεδιπλώθηκαν σημαίες στα μπαλκόνια, αποτυπώθηκε το σύμβολο σε μπλουζάκια, ζούσαμε το «έπος» της Πορτογαλίας. Το ερώτημα παραμένει: Είναι υγιής η ταύτιση της ποδοσφαιρικής ομάδας με το έθνος; Είναι «ξέσπασμα» ή παραλήρημα οι φρενήρεις ενθουσιασμοί;

Στη Γαλλία κρατείται ο πρώην ΠτΔ, σε μας ούτε ο τελευταίος υπαλληλίσκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται για υπόθεση σκανδάλου αθέμιτης επιρροής.

Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υποστήριξη του δικηγόρου του Τιερί Ερζόγκ, προσπάθησε να έχει πληροφορίες για τη δικαστική εξέλιξη της έρευνας για τηλεφωνική παρακολούθηση που αφορούσε το πρόσωπό του.