Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γίνε κι εσύ αγρότης… Η μεγάλη απόφαση και η μεγάλη απάτη

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα κρούσματα παρότρυνσης των νέων Ελλήνων να ασχοληθούν με την αγροτική οικονομία και να στραφούν στην αγροτική ζωή. Ολοένα και περισσότερο βλέπουμε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου εμφανίζονται περιχαρείς νέοι που ανακοινώνουν την απόφασή τους για «επιστροφή στην φύση» και την «ενεργοποίησή» τους σε αγροτικού τύπου οικονομικές δραστηριότητες.

Μακρύς ο κατάλογος των προς απασχόληση εργασιών, στον οποίο η σαλιγκαροτροφία, οι βιολογικές καλλιέργειες και οι δενδροκαλλιέργειες κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Η εικόνες που βομβαρδίζουν τους «ενδιαφερόμενους», είναι ειδυλλιακές. Τα ποσά που αναφέρονται «κολάζουν» και τους πλέον οκνηρούς. Η… αγροτική εργασία ομοιάζει με διασκέδαση που μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας… Όμως, είναι έτσι -όπως εμφανίζεται στους νέους- η αγροτική ζωή ή μπροστά στα μάτια όλων μας εξυφαίνεται μία μεγάλη απάτη, που αποσκοπεί στο να μοιράσει φρούδες ελπίδες και να εισπράξει «ζεστό χρήμα» για τους έξυπνους από όσους αποφασίσουν να πούνε το μεγάλο «ναι»; Πόσο πραγματική είναι άραγε η εικόνα ενός αγρότη, ο οποίος μπορεί περιχαρής να δουλεύει πίσω από υπολογιστές, διάφορα συστήματα αυτοματισμού και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα, χωρίς να χρειάζεται να ιδρώνει για την παραγωγή, να αγχώνεται για την πώλησή της και να τρέμει την ημερομηνία πληρωμών, τις καιρικές αλλαγές ή και καταστροφές...;

Δικτατορίες, πετρέλαιο και μυστικές υπηρεσίες

Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται στα Φόκλαντ, τριάντα χρόνια μετά τον πόλεμο που σημάδεψε τη δεκαετία του '80 και επέτρεψε στη Θάτσερ να υλοποιήσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή κοντά στα αργεντίνικα χωρικά ύδατα του υπερσύγχρονου αντιτορπιλικού HMS Dauntless, ενός πυρηνικού υποβρυχίου, αλλά και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, για να υπηρετήσει ως πιλότος επί 6 εβδομάδες.

Θεαματική ρελάνς του Στέφανου Μάνου στην επιλογή Τζούλιας από τον Βεργή

Με μια κίνηση ματ ο Στέφανος Μάνος απαντά στο κόμμα του Δημοσθένη Βεργή.

Μόλις μια εβδομάδα πριν, το κόμμα των Οικολόγων τάραξε τα νερά ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της Τζούλιας Αλεξανδράτου με το κόμμα του Δημοσθένη Βεργή.

Ο Στέφανος Μάνος όμως έδωσε σήμερα την απάντησή του: Με μια εντυπωσιακή ρελάνς, ο Στέφανος εξασφάλισε την συστράτευση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου με το κόμμα της Δράσης.

Υπενθυμίζεται οτι στις προηγούμενες εκλογές η Δράση πήρε λιγότερες ψήφους ακόμα και από το Κόμμα των Κυνηγών και έτσι σε αυτές τις εκλογές ο “πήχυς” θα είναι να ξεπεράσει τον Δημοσθένη Βεργή.