Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Sibel Can - And İçelim

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΣ - ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΙΚΟ ΜΟΥ

Περί προσοχής

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μια φορά κάτι γύφτοι πήγαν σ΄ ένα αγαθό βοσκό και τον έπεισαν να εγκαταλείψει τη δουλειά του βοσκού και να τους ακολουθήσει στην πόλη, για να συνεργαστεί μαζί τους. Του έδωσαν και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό έναντι των κερδών που θα αποκόμιζε από τη συνεργασία τους. Ο βοσκός που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του τόσα πολλά χρήματα, πείσθηκε και τους ακολούθησε. Πήγαν όλοι μαζί στην πόλη κι οι γύφτοι του αγόρασαν ολοκαίνουρια ρούχα, του νοίκιασαν δωμάτιο σ΄ ένα πολυτελές ξενοδοχείο, και τα μεσημέρια γευμάτιζαν σε ακριβά εστιατόρια με τους σερβιτόρους να στέκουν γύρω από το τραπέζι τους. Η ξαφνική αυτή μεταβολή στη ζωή του βοσκού τον ζάλισε και ούτε ήξερε πού βρισκόταν και τί έκανε.

Είναι η ζάχαρη τοξική;

Η ζάχαρη και τα άλλα πρόσθετα σάκχαρα των επεξεργασμένων τροφών που κατακλύζουν τη διατροφή μας σήμερα μπορεί να είναι τόσο τοξικά όσο το τσιγάρο και το αλκοόλ, προκαλώντας καρδιοπάθειες και καρκίνους, σύμφωνα με νέες επιστημονικές απόψεις.

Ο ειδικός στις ορμονικές διαταραχές και την παιδική παχυσαρκία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο Ρόμπερτ Λούστινγκ είχε δώσει το 2009 μια διάλεξη με τον τίτλο «Ζάχαρη, η πικρή αλήθεια», η οποία αναρτήθηκε στο YouTube και την οποία έχουν δει έως σήμερα πάνω από 800.000 άνθρωποι.

Ο Βαγγέλης «απασφάλισε»

Τα γαλλικά του Μεΐμαράκη και οι άσπιλες κορασίδες

Όσοι έχουν δει τον Βαγγέλη Μεΐμαράκη, έστω και μια φορά στη ζωή τους από κοντά, ξέρουν ότι το κουστούμι του «comme il faut» πολιτικού, του πέφτει πολύ στενό και δεν το κρύβει. Δεν είναι τυχαίο ότι αμφότεροι οι πολιτικοί του φίλοι και εχθροί τον αποκαλούν "Ο Βαγγέλας" θέλοντας να αναδείξουν ότι ανήκει περισσότερο στο «πολιτικό λιμάνι» παρά στο «πολιτικό σαλόνι».

Με αυτό το στυλ άλλωστε έχει καταφέρει να πείσει τόσα χρόνια τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν (για τους δικούς τους λόγους).