Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στέλιος Καζαντζίδης - Βραδυάζει

Το χρώμα του νερού


Τι χρώμα έχει το νερό;;; Μια ερώτηση που κάνουν τα μικρά παιδιά, αλλά και ενήλικες. Η απάντηση πάντα είναι ότι το νερό δεν έχει χρώμα. Είναι σωστή αυτή η απάντηση;;;

Ο Τσιτσί-μαμά

Ιστορικός Χάρτης Μικράς Ασίας
Όπως τα περισσότερα χωριά έχουν κάποιον τύπο με τον οποίο οι υπόλοιποι περνούν την ώρα, έτσι και το δικό μας το χωριό, το μικρό Γιαγτζιλάρ, είχε έναν έφηβο, ένα παιδί, γιατί παιδί είχε μείνει ο Δημήτρης στην τόσο σύντομη ζωή του.

Ήταν από τα παιδιά που συνηθίζομε να λέμε πως είναι αδικημένα από τη φύση, γιατί από τη γέννησή τους έχουν κάποιο κουσούρι. Ο Δημήτρης λοιπόν είχε γεννηθεί αγαθός, όχι τρελός.

Βρέθηκαν συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου "Κολούμπια" σε λίμνη του Τέξας

Ένα εύρημα που προκαλεί μελαγχολία, ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου της NASA, Columbia, ανακαλύφθηκε 8 χρόνια μετά το δυστύχημα του 2003, που στοίχησε τη ζωή του 7μελούς του πληρώματος.

Τα συντρίμμια ανακαλύφθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στο Ανατολικό Τέξας. Πρόκειται για έναν στρογγυλό αλουμινένιο αποθηκευτικό χώρο καυσίμου και μία δεξαμενή διανομής.

Αναζητώντας τις Δρακόλιμνες των Ελληνικών βουνών

Η κορυφή του όρους Τύμφη καθρεπτίζεται
στα νερά της Δρακόλιμνης της Τύμφης
Μεταξύ των στοιχείων που προσδίδουν ενδιαφέρον και ομορφιά στα Ελληνικά βουνά, εξέχουσα θέση κατέχουν οι ορεινές λίμνες, που σαν γαλάζια στολίδια κοσμούν το πράσινο των αλπικών λιβαδιών και ημερεύουν το γκρίζο των βράχων στις απόκρημνες πλαγιές

Σχεδόν σε όλα τα Ελληνικά βουνά, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται σε νοτιότερες πλέον ξηροθερμικές περιοχές, την άνοιξη συναντά κανείς υδάτινες συλλογές, μικρές λίμνες, οι περισσότερες των οποίων αργότερα, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, σβήνουν αναμένοντας τις βροχές και τα χιόνια του χειμώνα.