Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η Κραυγή της Σιωπής

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Είναι στιγμές που ο θυμός, σου φουσκώνει τις φλέβες στους κροτάφους ανεβάζοντάς σου την πίεση σε επικίνδυνες τιμές.
Είναι στιγμές που η οργή σου δεν μπορεί να περιοριστεί με τους απλούς κανόνες ευγενείας, αλλά χρειάζεται να επιστρατεύσεις όση λογική διαθέτεις για να μπορέσεις να την κουλαντρίσεις.

The game is over. Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.

Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε προφήτης ή κάτι γνώριζε;

Σήμερα λοιπόν, λίγες ημέρες μετά από εκείνη την αποστροφή του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε δήλωση υποταγής στα μνημόνια και στα κελεύσματα των δανειστών και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε δημόσια στο παγκόσμιο ακροατήριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση», καθώς και ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ευρώ». Δηλαδή δήλωσε πίστη στους εξοντωτικούς για το λαό όρους εφαρμογής των μνημονίων που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση. Στους όρους που παραχωρούν την Εθνική Κυριαρχία και αίρουν την ασυλία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατασχέσεις των δανειστών.

Επιστρέφει νικητής από το Νταβός, ο απεσταλμένος του έθνους στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, Γιάννος Παπαντωνίου

Έπιασε τόπο η επίσκεψη του Γιάννου Παπαντωνίου στον μεγαλοεκδότη Γιώργο Μπόμπολα που απεκάλυψε το antinews. Ο πρώην υπουργός Άμυνας έπεσε στα μαλακά για την αμνησία της λίστας Λαγκάρντ και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έχει κάθε λόγο να τραγουδάει την "άπονη ζωή, σε μια στίβα καλαμιές του Αραβαντινού αποκοιμήθηκα". Έτσι η εφημερίδα "Εθνος" παρουσίασε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ως μια ελληνική φωνή στο Νταβός, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στο κοσμοπολίτικο θέρετρο των ισχυρών δίνει το παρόν και ο Νότης Μηταράκης. Βλέπετε ο Νότης ακόμη δεν έγινε υπουργός Άμυνας , ΠΕΧΩΔΕ, η Δημοσίων Έργων ώστε να τύχει ανάλογης θαλπωρής από το ιερατείο της Μεταμόρφωσης.

Ηταν ένα απίστευτο παιχνίδι

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ - ΓΚΑΛΗ

Του ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ

Ήταν από τα παιχνίδια που θα έδινες τα πάντα για να είσαι εκεί. Από τους αγώνες, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους συγκλονιστικότερους του ελληνικού πρωταθλήματος, μια «τιτανομαχία» δύο σπουδαίων παικτών που άφησαν για πάντα τη σφραγίδα τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 1981 (σαν σήμερα) όταν στη Νίκαια αναμετρούνταν ο Ιωνικός και ο Άρης, ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε προσωπική κόντρα των Παναγιώτη Γιαννάκη (παίκτη τότε του Ιωνικού) που σταμάτησε στους 73 πόντους και του Νίκου Γκάλη που πέτυχε 62, με τον Αρη να αναδεικνύεται νικητής στην παράταση με 113-114.

Έδωσαν 10 εκατ. ευρώ δάνεια σε Πακιστανό!

Έκπληκτοι έμειναν οι ειδικοί επιθεωρητές που διενεργούσαν έλεγχο σε μεγάλη τράπεζα της Πελοποννήσου, όταν διαπίστωσαν έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από κομπίνα με δάνεια που είχαν στήσει τρία μεγαλοστελέχη της τράπεζας, μαζί με έναν Πακιστανό.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το moriasnews.gr, στο κύκλωμα εμπλέκονται και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα από το κύκλωμα.