Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Στις 7 Ιανουαρίου 1977 "το βαπόρι από την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία" ... ακριβώς πριν 34 χρόνια

Στις 7 Ιανουαρίου του 1977 το μότορσιπ «Γκλόρια», φορτωμένο με έντεκα τόνους κατεργασμένου χασίς, συνολικής αξίας 4 δισ. δραχμών, ερχόμενο από την Βηρυτό και με προορισμό της Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ, σκάλωσε στην Κορινθία, όπως έγραψε λίγες μέρες αργότερα, ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που είχε κατασχεθεί στα παγκόσμια χρονικά. Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ανέφεραν ότι το «Γκλόρια» ήταν πλευρισμένο στα Ίσθμια και περίμενε εντολές για την πορεία του, όταν βρέθηκαν πάνω του έντεκα τόνοι χασίς σκεπασμένοι με λινάτσες.

Αυτά που θα ακούσετε δεν τα είπε ούτε ο Φαλμεράιερ ούτε ο Ατατούρκ...

"Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."

Ούτε τα πήραμε από "φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη..", ούτε τα έγραψε ο Ελεύθερος τύπος..
Αυτά που θα ακούσετε στην συνέχεια είναι απόσπασμα από την Ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, από το 6ο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. (18 Σεπτεμβρίου 2010).

Από τη Δευτέρα τα ενεργειακά πιστοποιητικά

Ποιες ιδιοκτησίες απαλλάσσονται με εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ

Σε απαλλαγή των μικρών ακινήτων (κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων) από την υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος με εγκύκλιό του, με την οποία αποσαφηνίζεται το καθεστώς έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για ημιτελή, υπό ανέγερση ακίνητα.

Το γκουρμέ σουβλάκι.

Οι καιροί άλλαξαν. Το σουβλάκι δεν συγκαταλέγεται πλέον στα πρόχειρα φαγητά αλλα στα γκουρμέ. Βίντεο!!

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....Ο ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥ !!! {ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ???}

Ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Richard Wolff, καθηγητής του Γιώργου Παπανδρέου στο παρελθόν, μιλάει για την ελληνική κρίση, τον τρόπο αντιμετώπισής του και τον ανεπίδεκτο Έλληνα φοιτητή του.
Δείτε το video που ετοίμασαν τα παιδιά του Jungle-Report, διαδώστε το και μην ξεχνάτε: όταν σας θέτουν εκβιαστικά διλλήματα, η σωστή απάντηση συνήθως δεν είναι καμία από τις προτεινόμενες. Υπάρχουν πάντα και εναλλακτικές λύσεις, που απλά δεν τις αναφέρουν...

Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις> Η Μάνια Τεγοπούλου υπενθυμίζει την "εμπλοκή" του Γιώργου Παπανδρέου στο Σκάνδαλο Κοσκωτά!

Στην εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, στο Σκάνδαλο Κοσκωτά, αναφέρεται με σημειώμά της η Μάνια Τεγοπούλου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Το σημείωμα "εντόπισαν" οι "Τυπολογίες" και έχει ιδιαίτερη σημασία μια και δημοσιεύεται τη μέρα που ο Παπανδρέου βρίσκεται στο Ezurum και διαπραγματεύεται, με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερινακών, την συνεκμετάλλεσυη του Αιγαίου. Άχυράνθρωπος των Αμερικανών ήταν και ο Κοσκωτάς, τα λάθη του οποίου μελέτησαν και φρόντισαν ν αποφύγουν οι διάδοχοί του.

Αόρατο κράνος - αερόσακος για ποδηλάτες

Όλοι οι άνθρωποι που θα δείτε στην συνέχεια φορούν κράνος, έστω κι αν αυτό δεν φαίνεται! Πρόκειται για έναν αερόσακο που έχει σχήμα κουκούλας και περικλύει όλο το κεφάλι. Το αέριο που φουσκώνει τον αερόσακο είναι τοποθετημένο σε μια θήκη στην πλάτη του κολάρου του ποδηλάτη. Ο αερόσακος ενεργοποιείται από τους αισθητήρες – επιταχύμετρα και γυροσκόπια – που εντοπίζουν τις ανώμαλες κινήσεις ενός ποδηλάτη σε περίπτωση ατυχήματος. Το βίντεο που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό!

Οι έλληνες πεινάνε και το κράτος συνεχίζει να πληρώνει μεγάλα ποσά για τα συστήματα παρακολούθησης TETRA και C4I!


Από το πρόγραμμα Διαύγεια μας έκανε μεγάλη εντύπωση διαβάζοντας τη κατάσταση των δαπανών του υπουργείου προστασίας του πολίτη, τα μεγάλα ποσά που δόθηκαν μέσα σε ένα μήνα στην εταιρεία SAIC ΕΛΛΑΣ. Δόθηκαν λοιπόν στις 14 Νοεμβρίου του 2010, 6.852.776 ευρώ για το σύστημα TETRA και άλλες 882. 630 ευρώ για τη συντήρηση του C4I.

Τα πιο περίεργα πορτοφόλια


Δείχνει το «τυρί» κρύβει τη «φάκα»

Γράφει ο Κλεισθένης.

Μετά την παταγώδη αποτυχία των εξεταστικών επιτροπών, που λειτούργησαν σε λογικές, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», «αν τιμωρήσουμε κάποιον αυτός θα μιλήσει και θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή» και «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε απ’ τον πολιτικό χάρτη όλοι μαζί», ο Ραγκούσης μας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών με αναδρομική ισχύ. Φυσικά στους ελέγχοντες εκτός των δικαστικών θα μετέχουν και βουλευτές. Η πλειοψηφία θα είναι από δικαστικούς. Τα ερωτήματα πολλά.

Τυχερός στην ατυχία του νεαρός Βολιώτης που βούτηξε στα νερά του Ληθαίου στα Τρίκαλα

Ένα νεαρό παιδί από τον Βόλο ο Ευάγγελος Τσίντζος, επιχείρησε πρώτη φορά να βουτήξει στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον Σταυρό σε τελετή καθαγιασμού υδάτων και η πρώτη του φορά, στέφθηκε με επιτυχία καθώς ήταν αυτός που τον έπιασε και τον ανέσυρε στην επιφάνεια στην σημερινή τελετή των Θεοφανείων στα Τρίκαλα.

Ο νεαρός, είχε σταθεί δευτερόλεπτα νωρίτερα άτυχος καθώς στην προσπάθεια που είχε καταβάλει, έχασε μέσα στον Ληθαίο ποταμό τα γυαλιά οράσεως του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά του.

NBA - Μπάσκετ από άλλο γαλαξία...!!


Φύλαγε τον κήπο. Κράτα τ΄ άγρια ζώα μακριά

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Πώς φυλάγεις τον κήπο, που συμβολίζει την καρδιά σου; Πώς κρατάς τ΄ άγρια ζώα μακριά; Άγρια ζώα είναι ο θυμός, η μνησικακία, η ζήλια, η φιληδονία κ.α.

Μια ιστορία μιλάει για κάποιον κλέφτη που πήγε το βράδυ στο βουνό, στην καλύβα ενός ασκητή να κλέψει και δεν βρήκε τίποτα. Ο ασκητής φύλαττε την καλύβα του με το να μην έχει τίποτα σ’ αυτήν από τα πράγματα εκείνα που τα κλέβουν οι κλέφτες.

Αν μιμηθείς τον ασκητή θα φυλάγεις τον κήπο της ψυχής σου με το να μην έχεις σ΄ αυτόν τίποτε από αυτά που χρησιμεύουν ως τροφή στ΄ άγρια ζώα.