Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

¨Ολα δικά σου μάτια μου¨ Γ.Πουλόπουλος

 

Η Ελληνική γλώσσα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί άραγε η Ελληνική Γλώσσα διδάσκεται σε όλα τα έθνη; Η Ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε όλα τα έθνη ,γιατί η γλώσσα αυτή έχει μέσα της ολόκληρο τον πλούτο της σοφίας της Ελληνικής Αρχαιότητας, που είναι ο μεγαλύτερος οδηγός στην έρευνα και στη γνώση της ψυχής του ανθρώπου. Είναι το τέλειο δημιούργημα μεγάλων σοφών, οι οποίοι την προίκισαν με την ακατάβλητη δύναμή της να αυτο-εξελίσσεται , πράγμα το οποίο την κάνει να είναι μοναδική και αναντικατάστατη, η «πρωτο-γλώσσα» ανάμεσα στις άλλες γλώσσες του κόσμου! «Κατ΄ουσίαν μιλιέται από όλους τους πολιτισμένους λαούς του πλανήτη, στους οποίους έχει περάσει αρχικά δια της ιαπετικής ομογλωσσίας, μετέπειτα της σανσκριτικής και αργότερα της λατινικής γλώσσας.» (Κώστα Δούκα, Ομήρου Ιλιάς, σελ.15).

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Το 2011 τρέχει με πολλές ταυτόχρονες εξελίξεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη και αυτό που πάντα τόνιζα, ήταν η ανάγκη να προσπαθεί να δει κανείς, αυτό που στην βαρβαρική ονομάζουνε "the big picture". Όλη την εικόνα δηλαδή και όχι μόνο το τι συμβαίνει αποσπασματικά ή μόνο στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό ανέκαθεν προσπαθούσα να δώσω ειδήσεις, από γεγονότα που συνέβαιναν σε όλο τον κόσμο και έδειχναν την κατεύθυνση των προσπαθειών εκείνων, που ήτανε και βέβαια εξακολουθούν να είναι και τα αφεντικά όλων των κυβερνήσεων της Ευρώπης και βεβαίως των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο φόβος στο Νοσοκομείο

Η 7η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως ημέρα κατά του φόβου.
Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή προτείνω τη θέσπιση μιας ημέρας του χρόνου ως ημέρας αποενοχοποίησης του φόβου, και ιδιαιτέρως του φόβου που εκφράζεται από τα παιδιά.

Το ερέθισμα μού έχει δοθεί από τη δουλειά μου με τα παιδιά στο Παιδοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου που εργάζομαι.

Τα τελευταία λοιπόν χρόνια υποδεχόμαστε τα παιδιά στο τμήμα μας με το σύνθημα-προτροπή

"μη φοβάστε να φοβάστε"

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ - ΜΗ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ