Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γιωργίτσα (Καρσιλαμάς Μ. Ασίας) - Κλεονίκη Τζοανάκου

Ο Ανδρέας και ο λαγός

Έχω ξαναπεί σε ανύποπτο χρόνο, πως όταν δείτε τον Λοβέρδο να «διαχωρίζει» τη θέση του από την κυβέρνηση, τότε να ξεσκονίζετε τα εκλογικά σας βιβλιάρια. Είναι ο πρώτος στην τάξη δελφίνος και το είδατε και στο MEGA. Άλλες εποχές, πρώτος θα έβγαινε ο Βενιζέλος. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Οι «καθηγητές» θέλουν Λοβέρδο. Και αυτό διότι όπως λένε «ο Βενιζέλος τους απογοήτευσε».

Μια φοβερή ακολουθία συμπτώσεων ή ....

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946.
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.
Και οι δύο ασχολήθηκαν κυρίως με τα δικαιώματα του πολίτη.

Ήθος τυράννου…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

«Οι πλείστοι σχεδόν τους τυράννους, για να μιλήσω γενικά, προήλθαν από τους δημαγωγούς, οι οποίοι, συκοφαντώντας τους άξιους και διακεκριμένους, υφάρπαξαν την εμπιστοσύνη του λαού».
Αριστοτέλης

Όλοι ανεξαιρέτως ομιλούν για δημοκρατία. Ακόμη και εκείνοι που την κακοποιούν και ως προς το όνομά της και ως προς το νόημά της. Η κακοποίηση του ονόματος πρώτα: Αν δημοκρατία σημαίνει «κράτος του δήμου», δηλαδή εξουσία του λαού, τότε τι τάχα προσθέτει στη δημοκρατία το επίθετο «λαϊκή»; Η κακοποίηση του νοήματος ύστερα: Τι είδους δημοκρατία μπορεί να έχουν τα κράτη εκείνα, στα οποία σφαγιάζεται η ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια και ακυρώνονται στοιχειώδη δικαιώματα του προσώπου;

Α να χαθείτε μισογύνηδες!