Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Λύκος στην πόλη - Συνέντευξη με την Ολυμπία Τζώρτζη επιμελήτρια της έκθεσης

της Δήμητρας Αγγελίδου

Η έκθεση τελείωσε και όπως κάθετι που κάποια στιγμή τελειώνει έτσι κι αυτή μας άφησε μερικές εντυπώσεις και γέννησε ορισμένα ερωτήματα. Απαντήσεις σε αυτά μας δίνει η Ολυμπία Τζώρτζη επιμελήτρια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο ΒLACK DUCK από τις 5-13 Ιανουαρίου με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από τον αλληγορικό τίτλο της έκθεσης και κυρίως από την λέξη "Λύκοw" που παραξενεύει και παρακινεί ταυτόχρονα όποιον μαθαίνει για την έκθεση αυτή που φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο της πλατείας Καρύτση. "Το Λύκος βγαίνει από την αρχαία ελληνική λέξη ''λύκη'' που σήμαινε φως, άρα μεταφορικά μιλάμε για φως στην πόλη, το φως που παράγουν οι τέχνες, το φως ως έκφραση, το φως που δίνει ελπίδα" μας λέει η Ολυμπία ενώ μας εκμυστηρεύεται πως αρχικά κάτω από τον τίτλο της έκθεσης ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ θα υπήρχε και ο υπότιτλος ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που θα επεξηγούσε ακριβώς αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι όμως έπειτα θεώρησε πως θα ήταν ένα κίνητρο για τον επισκέπτη να έρθει και να το ανακαλύψει μόνος του.

Μεταγραφή αεροδρομίου

Όλα δείχνουν ότι είμαστε και πάλι έτοιμοι να ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Ο ιστορικός ηγέτης της Πανάθας, Γιάννης Αλαφούζος είναι κοντά στο να φέρει στην ομάδα τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν ντι-τζεϊ, Tζιμπρίλ Σισέ.

Οι ιθύνοντες του τριφυλλιού πιστεύουν ότι ο Σισέ είναι η καλύτερη προσθήκη στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει η ομάδα να προσπεράσει στην βαθμολογία τον Πανθρακικό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό.

Ο Σισέ είναι μια μεταγραφή από αυτές που λέμε “αεροδρομίου”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, θα πρέπει μάλλον να λογίζεται ως “μεταγραφή αεροδρομίων” αφού φαίνεται ότι θα έχουμε πάρτυ σε δυο αεροδρόμια:

Όμορφη Σκωτία.

ΝΕΑ «ΣΧΗΜΑΤΑ» ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ;

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)


Copyright: www.rieas.gr

Αίσχος, ντροπή, κατάντια, οι «ακαδημίες» των αναξιόπστων πολιτικών, με τις αλχημίες τους, σε όλο τους το μεγαλείο.

Ένα ερωτηματικό που προκύπτει είναι: Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, οπουδήποτε, όπου να συμβαίνουν τα αίσχη που συμβαίνουν με τις συμπεριφορές, τις διαθέσεις, και τις αντιλήψεις που επικρατούν στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας;