Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΑΛΕΞΗ;

Είχες δηλώσει ότι τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Να όμως που τελικά επέστρεψες εσύ με ένα ακόμη τελεσίγραφο στη μασχάλη. Το οποίο αποδέχτηκες και φαίνεται να ετοιμάζεσαι να το ικανοποιήσεις. Γιατί όμως;

Λένε… Αλέξη, ότι οι Έλληνες είμαστε διχασμένοι. Είμαστε, αλλά γιατί πιστεύεις ότι ένα νέο μνημόνιο θα μας ενώσει; Ο διχασμός δεν ξεκίνησε χτες. Ο διχασμός φάνηκε χτες επειδή, όπως είπες κι εσύ στο ευρωκοινοβούλιο, οι λίγοι έχουν τα πολλά λεφτά και οι πολλοί τα λίγα έως τίποτα. Αυτός ήταν ο διχασμός… Αλέξη. Απλώς οι πολλοί και άλλες έγνοιες είχαν από το να διαλαλούν τις αντιρρήσεις τους και ΜΜΕ δεν είχαν στη διάθεσή τους που θα πολλαπλασίαζαν τις φωνές τους.

Διχασμό είχαμε… Αλέξη επειδή, σύμφωνα με τη μελέτη του Τάσου Γιαννίτση, ενώ το 10% των φτωχότερων νοικοκυριών είχε την πενταετία της κρίσης απώλεια εισοδήματος της τάξεως του 86%, οι απώλειες του 30% των υψηλότερων εισοδημάτων δεν ξεπέρασαν το 17%-20%, ενώ το τραγικότερο στοιχείο του διχασμού είναι πως το ίδιο διάστημα συνολικά η φορολόγηση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του ελληνικού λαού αυξήθηκε κατά 337,7%, ενώ η φορολόγηση των ισχυρότερων (άρα και ανθεκτικότερων στην κρίση) αυξήθηκε μόλις κατά 9%.

Τεφαρίκι απωλέσθη!

Παίρνει των ομματιών του και φεύγει στα ξένα μετανάστης. Ισως δουλέψει θερμαστής σε εμπορικό που κουβαλάει μινεράλια. Ισως και για τον Σόρος...

Τι να σου κάνει ο άνθρωπος... Ηρθε εδώ στους Μάο - Μάο να διδάξει τη θεωρία των παιγνίων, να μας δείξει πόσο αρμοστή φαντάζει η κόκκινη ρίγα στον γιακά και πόσο ανάρμοστο να στέκεσαι στην ουρά του ΑΤΜ για να βγάλεις το πενηντάευρο (γιατί 60άρι βρίσκεις μόνο με φανουρόπιτα). Μας έδειξε πόσο ωραίο είναι να κάνεις ασκήσεις με αληθινά πυρά στη διαπραγμάτευση - αρκεί να βρεις δέκα εκατομμύρια κορόιδα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Μας επέδειξε λιτό βίο και σερβίρισμα ψαριού σε ξύλινη γαβάθα με τη συνεντευξάρα του στο «Paris Match». Μας κόλλησε σαν λεκτική τσίχλα την έκφραση «ουάου» και όλοι μας τον καμαρώσαμε να πηγαίνει με τα χέρια στις τσέπες για να κάνει τσαμπουκαλεμένη τράκα στους Φράγκους. Μας μίλησε για παράλληλα νομίσματα και για ΙΟU. Τούτο το IOU προφέρεται «Αη Οου Γιου». Δεν είναι ο Αγιος Οου Γιου. Νόμισμα είναι στο περίπου. Για την ακρίβεια το «Αη Οου Γιου» είναι μια διαβεβαίωση από το κράτος ότι σου χρωστάει. Κοντολογίς, ζήσε Μάη μου να φας «Τσιρίζα» (έτσι προφέρουν σχεδόν όλοι οι ξένοι ανταποκριτές τον ΣΥΡΙΖΑ).

Κωλόπαιδα

Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων.