Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFENPRESS

3.2.20

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Οι Patriot έφτασαν στο Ιντζιρλίκ για να στηρίξουν την Τουρκία»

Επιστρέφει στην Δύση ο Ερντογάν; Και αν ναι ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας. Ίσως να περνάμε σε ένα νέο σενάριο που κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα έχει στην χώρα μας καθώς να μην φανεί απίθανο οι "σύμμαχοί" μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ να θελήσουν να μας "σύρουν" στην Χάγη για να δώσουν κάτι στον Τούρκο πρόεδρο για να φανεί "νικητής".
23.2.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα



Συνελήφθη 54χρονη αλλοδαπή, η οποία απέκρυπτε τα καπνικά προϊόντα σε αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας στην οποία διέμενε

Περισσότερα από 3.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα θα διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της λαϊκής αγοράς της Ξηροκρήνης, 54χρονη αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.  
23.2.20

Θεσσαλονίκη: Έρευνες για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου


Σε εξέλιξη είναι έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 32χρονου που έχει ταυτοποιηθεί για την δολοφονική επίθεση 45χρονου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα διενεργούνται έρευνες για την ταυτοποιήση τριών ακόμη ανδρών που φέρεται να συμμετείχαν στην ίδια επίθεση.
23.2.20

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επεφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, σχολιάζοντας τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνοντας τα δύο πρώτα επτάμηνα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί.
23.2.20

Η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει και η Ελλάδα ζητάει ακόμα Χάγη!


Η πρόσφατη εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τη Χάγη, στην οποία μίλησαν πρόσωπα που έχουν χειρισθεί τα ελληνοτουρκικά (Γιώργος Παπανδρέου, Μπακογιάννη, Κατρούγκαλος και Ροζάκης), επιβεβαίωσε ότι σύσσωμο σχεδόν τον πολιτικό σύστημα έχει αναγάγει σε μονόδρομο την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Το γεγονός είναι αποκαλυπτικό του κλίματος που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα και συνολικά στις άρχουσες ελίτ. Εάν κάποιος ακούσει Έλληνες πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους θα νομίσει ότι η Άγκυρα ζητάει την παραπομπή και η Αθήνα συζητάει εάν θα την αποδεχθεί ή όχι!
23.2.20

Λίγα Απλά και Σταράτα Λόγια

    
   




του κ. Πέτρου Κοντογούρη



23.2.20

Εμφανίστηκε η «Αικατερίνη Κελέση» και καταθέτει τη Δευτέρα

Τι θα πει..."προστατευόμενοι μάρτυρες" και πράσινα άλογα; Πόσο έγκυρη  και  πιστευτή μπορεί να είναι η κατάθεση ενός κουκουλοφόρου ... "ψευδεπίγραφου" και  με αλλοιωμένη φωνή "μάρτυρα"; Να τον ξεκουκουλώσουν για να "μετρήσει" η μαρτυρία του.
Juan

Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Η κατάθεσή της έχει προγραμματισθεί για τις 20:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα θα έχει καταθέσει ο επίσης προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».
23.2.20

N. Αναστασιάδης: Ξεκάθαρο μήνυμα η παρουσία του γαλλικού ναυτικού στην κυπριακή ΑΟΖ

Ας έχουμε όμως υπ όψιν   το μικρό απόσπασμα  από τον Εθνικό μας Υμνο: "...άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά"
Juan
Η συχνή παρουσία του γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σπέρνουν αστάθεια και ένταση στην περιοχή, διαμήνυσε χθες Σάββατο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle συμβάλλει στον στόχο επίτευξης μιας μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην περιοχή.
23.2.20

«Κραυγή αγωνίας» από το Βόρειο Αιγαίο: «200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική»

Σε τηλεοπτικό σταθμό φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης τονίζοντας ότι «μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί bullying στους νησιώτες» ενώ ανέφερε ότι 200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική.
23.2.20

Δεκάδες τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία και αποκλεισμοί ολόκληρων πόλεων - Σε ετοιμότητα και ο στρατός

Τα κρούσματα του κορωνοϊού, στην γειτονική Ιταλία, μέχρι αυτή την στιγμή είναι 79 ενώ οι καταγεγραμμένοι νεκροί φτάνουν τους 2, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη ενώ αναμένονται να ληφθούν ακόμα και σκληρά μέτρα για τις προσπάθειες περιορισμού του.
23.2.20

Ιντλίμπ: Ο συριακός Στρατός ετοιμάζεται για την τελική έφοδο κατά του τουρκικού Στρατού - Τρομερή συγκέντρωση δυνάμεων


Συνεχείς είναι οι ενισχύσεις που στέλνει ο συριακός Στρατός στην επαρχία της Ιντλίμπ, εν μέσω της προώθησης των συριακών δυνάμεων στα βόρεια της χώρας.
Την ίδια ώρα συριακές πηγές ανεβάζουν στους 100 τον αριθμό των νεκρών ενόπλων μισθοφόρων της Άγκυρας από τη μάχη που διεξήχθη την Πέμπτη στην πόλη της Nayrab όταν τζιχαντιστές επιχείρησαν να την ανακαταλάβουν.
23.2.20

Παραδόθηκε στις Αρχές ο οδηγός που παρέσυρε και παράτησε τον άτυχο 25χρονο στη Γλυφάδα!

Εμφανίστηκε έπειτα από τρεις ημέρες που ήταν άφαντος ο οδηγός της πολυτελούς Corvette. Τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε και σκότωσε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
23.2.20

ΠΟΤΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΛΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΟΔΙΑ

Η μπλε σχολική ποδιά με τον άσπρο γιακά, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή και, κατά ορισμένες απόψεις, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας και τη συνοχή της.Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς συνέρρεαν όλοι οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια, συνοδεία γονέων ή κηδεμόνων σε βιοτεχνίες, αλλά και μεγάλα καταστήματα για να αγοράσουν την ποδιά τους. Ειδικά στην Αθήνα, πλήθος κόσμου επισκέπτονταν τα πολυκαταστήματα: «Αφοί Λαμπρόπουλοι», «Δραγώνας» και «Mινιόν».
23.2.20

MKO: Οι κερδοφόρες μπίζνες



Η αγαστή συνεργασία διακινητών και ΜΚΟ αποτελεί εγγύηση για την  ασφαλή άφιξη στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών.

Η διακίνηση έχει τζίρο γύρω στα 6 δις ευρώ ετησίως και οι μισθοί των «εθελοντών»… των ΜΚΟ εγγίζουν τα 10.000 ευρώ μηνιαίως!…. 

[To ρεπορτάζ που ακολουθεί αναφέρει ότι, σε ευρωπαϊκές χώρες, με ασυγκρίτως μικρότερο αριθμό μεταναστών, αυτή η «φάμπρικα» στοιχίζει τουλάχιστον 5 δις ετησίως. Μπροστά στην εθνική «συναίνεση», όπου κανένα κόμμα δεν καταθέτει σχετική ερώτηση, μήπως εμείς, ως πολίτες υποτίθεται, δικαιούμαστε να γνωρίζουμε
22.2.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:The.Inglorious.Bastards.1978

22.2.20

"Βόμβα" από τη Μόσχα: "Αιτία πολέμου το κλείσιμο των Στενών"

Τρομερή προειδοποίηση έστειλε Ρώσος σύμβουλος του ΥΠΑΜ προς την Τουρκία και τις πληροφορίες που έχει η ρωσική πλευρά, περί επικείμενης (ενδεχόμενης) διακοπής ή τοποθέτησης “εμποδίων” στην απρόσκοπτη  διέλευση του αποκαλούμενου ναυτικού Russian express για τη Συρία.   
22.2.20

«Άκυρο» της κυβέρνησης στο σχέδιο για δομές αλλοδαπών σε ακατοίκητα νησιά - «Προχωράμε ως έχει για το καλό(!) σας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος σε τηλεοπτική εκπομπή απέρριψε το σενάριο για τη δημιουργία κλειστών δομών σε ακατοίκητα νησιά, λέγοντας πως  η κυβέρνηση προχώρα στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχει λάβει για τις «κλειστές» δομές (στις οποίες οι παράνομοι μετανάστες θα πηγαινοέρχονται κατά βούληση) αλλοιώνοντας τον πληθυσμό των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.
22.2.20

Τούρκος ναύαρχος ε.α. σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στέλνεις τους στρατιώτες στο θάνατο - Δεν έχουμε αεροπορική κάλυψη στην Ιντλίμπ»


Ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία Τουρκέρ Ερτούρκ σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα προειδοποίησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τις παγίδες που κρύβει μία ενδεχόμενη εισβολή στην Ιντλίμπ.
«Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, σημαίνει ότι στέλνουν Τούρκους στρατιώτες κατευθείαν στο θάνατό, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανέναν έλεγχο στον εναέριο χώρο της Συρίας», δήλωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος.
22.2.20

Αν θεριό δεν φας, θεριό δεν γίνεσαι…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Έχουμε γίνει failed state, δηλαδή διαλυμένο κράτος;
Κρίνετε μόνοι σας:
  • Δεν ελέγχουμε τα σύνορά μας! Όποιος θέλει μπαίνει παράνομα, χωρίς επίσημα χαρτιά, δίνει ψεύτικα στοιχεία, κι εμείς υποχρεωνόμαστε να τον περιθάλπουμε και να του προσφέρουμε, λέει, «άσυλο». Και καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν τον παίρνει.
  • Μας λένε ότι το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει δήθεν να τους αντιμετωπίζουμε ως «παράνομους» να τους βάζουμε σε κλειστά κέντρα και να τους απελαύνουμε.
22.2.20

Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να “τελειώσουν” οι ΗΠΑ την Τουρκία και ιδού πως


Πολλά διαβάζουμε και ακούμε για τις δύσκολες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας . Για το πώς η Αμερική δεν θέλει να σκεφτεί ούτε για αστείο ότι μπορεί χάσει την Τουρκία και έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη κατάσταση που την υποχρεώνει να παίζει ένα άχαρο παιχνίδι αναμονής, περιμένοντας τον πολιτικό ή τον φυσικό θάνατο του Ερντογάν και του καθεστώτος του. Είναι έτσι ή μήπως όχι;
22.2.20

Ψάχνουν τον οδηγό της μαύρης Corvette


Τα ίχνη του οδηγού αυτοκινήτου, που παρέσυρε με το όχημά του έναν 25χρονο μοτοσικλετιστή και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αναζητούν οι Αρχές.
Το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός άνδρας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59, στο ύψος της Γλυφάδας.
22.2.20

Σωτήρης Σοφιανόπουλος: Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ελλάδα - Βρήκε πετρέλαιο, σχεδίασε μέχρι & βαλλιστικά βλήματα (upd)

  Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, ο μεγάλος Ελληνας, βιομήχανος, επιστήμονας ερευνητής, πολιτικός και οραματιστής, άφησε την τελευταία πνοή του και έτσι έκλεισε και «βιολογικά» το κεφάλαιο «ΧΡΩΠΕΙ», μία βιομηχανία η οποία σε μία οποιαδήποτε άλλη χώρα θα γινόταν η «μήτρα» χημικών, πολεμικών και ενεργειακών βιομηχανιών και βιομηχανιών τροφίμων, που θα άλλαζαν την μοίρα της ίδιας της χώρας.
22.2.20

Εμπλοκές τουρκικών και ρωσικών μαχητικών στα τουρκοσυριακά σύνορα - Ρωσική επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού

Σύμφωνα με την ρωσική Nezavisimaya Gazeta χθες το μεσημέρι υπήρξαν αερομαχίες στα τουρκοσυριακά σύνορα μεταξύ της τουρκικών και ρωσικών μαχητικών, καθώς 4 ρωσικά αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένων 2 βομβαρδιστικών, επιχείρησαν να περάσουν στον τουρκικό εναέριο χώρο από τη Συρία, πιθανόν για επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού. 
22.2.20

Κατασκεύαζαν..."Μπόμπες"!!!


Ήταν έτοιμοι να γεμίσουν την αγορά με ποτά «μπόμπες» με πρώτη… «καύσιμη» ύλη που ερχόταν από την γειτονική Βουλγαρία. Με μόνο σκοπό το κέρδος, άλλαζαν τις ετικέτες από τα… άγνωστα βουλγάρικα ποτά και τοποθετούσαν το νοθευμένο αλκοόλ σε μπουκάλια γνωστών ελληνικών εταιρειών.
22.2.20

Δασκάλα που πέθανε από νευρική ανορεξία: Έτρωγε μία φορά την εβδομάδα


Mηνυτήρια αναφορά πρόκειται να καταθέσουν οι γονείς της 24χρονης Γιολάντας από την Εύβοια με αφορμή τις συνθήκες θανάτου της κόρης τους που έπασχε από νευρική ανορεξία. Μιλώντας στο Star οι γονείς της 24χρονης ανέφεραν πως το παιδί τους εισήχθη σε κλινική για να αντιμετωπίσει την ασθένεια και όχι για να πεθάνει.
22.2.20

ΟΑΕΔ: Αυτό είναι το «άγνωστο» επίδομα των 239,5 ευρώ -Ποιοι το δικαιούνται


Υπάρχει ένα «παράθυρο» στον ΟΑΕΔ για όλους όσους δεν μπορούν να λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας. Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση της ειδικής επιδότησης των 239,5 ευρώ.
Δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος, είναι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες.
21.2.20

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες επιχείρησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό κρούσης Su-24 με βλήμα Stinger


Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα ισλαμιστές αντάρτες επιχείρησαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24M χωρίς όμως επιτυχία.

Οι αντάρτες της Άγκυρας εκτόξευσαν ένα τουλάχιστον φορητό αμερικανικής κατασκευής βλήμα Stinger (που τους έχει προμηθεύσει η Τουρκία) κατά ρωσικού Su-24
21.2.20

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας Σερρών



Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας Σερρών συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, την Τομεάρχη Πολιτισμού Κατερίνα Περιστέρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Καριπίδη, ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατέθεσε στεφάνι, ενώ παρακολούθησε και τη μαθητική παρέλαση.
21.2.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:The.Expendables 3 (*****)

21.2.20

«Κλειστή δομή για αλλοδαπούς σε ακατοίκητο νησί» - Η τοποθεσία που πρότεινε ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίο υιοθετεί πρόταση , με βάση την οποία η λύση του προβλήματος της διαμονής των παράνομων μεταναστών στα νησιά, βρίσκεται στην μεταφορά τους σε ακατοίκητες νησίδες όπου θα δημιουργηθούν «κλειστές δομές φιλοξενίας» (πραγματικά κλειστές).
21.2.20

Τον Απρίλιο αρχίζουν οι γεωτρήσεις ΕΝΙ και Total στην κυπριακή ΑΟΖ


Τον Απρίλιο, από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία εταιρείες ΕΝΙ και Total, αρχίζουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου εφαρμόζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως δήλωσε στο euronews ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, προαναγγέλλοντας την έντονη κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ την επόμενη περίοδο με γεωτρήσεις από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία, αλλά και από αμερικανικές εταιρείες.
«Οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια κλιμάκωση αυτών των ενεργειών.
21.2.20

Αρχαιρεσίες Εκλογής ΔΣ ΕΑΑΣ


EAASPHM mikro.gif.gif
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 21 Φεβ 2020

Αρχαιρεσίες Εκλογής ΔΣ ΕΑΑΣ




Ως Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΑΑΣ, θεωρούμε ότι κάθε Μέλος μας:

Αφενός έχει ΙΕΡΟ καθήκον να μετάσχει στις αρχαιρεσίες εκλογής του νέου ΔΣ της Ενώσεως επειδή η ΕΑΑΣ ανήκει σε όλους μας ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ, άρα όλοι έχουμε λόγο στη διοίκηση και το μέλλον της. Η μη συμμετοχή στη διοίκηση της ΕΑΑΣ δια της ψήφου, είναι ρίψις της ασπίδος ενώπιον των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο Κλάδος και η Ύπαρξή μας.
21.2.20

Έκαψαν τρία αυτοκίνητα της 16ης Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης (vid.)


Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τρία οχήματα της 16ης Εφορείας Αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι τα πυρπόλησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στον ιδιωτικό χώρο του πάρκινγκ του Βυζαντινού Μουσείου και σύμφωνα με το thestival.gr, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα ελαστικά τους, με αποτέλεσμα να καταστραφούν.
21.2.20

«ΔΕΝ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΥΛΗ»!!! ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Posted: 20 Feb 2020 10:15 PM PST

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Την καταπληκτική ομολογία ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ τουρκική φυλή, έκανε ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak και μάλιστα μέλος της κεντρικής επιτροπής του ισλαμικού κόμματος του Ταΐπ Ερντογάν, καθηγητής, Yasin Aktay. 


Ο Τούρκος καθηγητής ευρισκόμενος σε ένα δημόσιο πάνελ στο πανεπιστήμιο της πόλης Bayburt και απαντώντας σε κάποια ερωτήματα ομολόγησε δημόσια ότι δεν υπάρχει στην ουσία τουρκική φυλή, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ακροατηρίου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το πάνελ και από την αίθουσα όπου διεξάγονταν η δημόσια συζήτηση.
21.2.20

Η οργή, η αηδία και ο «συλλογικός παλιάνθρωπος»


21/02/2020

Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει επιστρέψει κανονικά στο 2014 – ως εάν να μην έχουν μεσολαβήσει πέντε σχεδόν δραματικά χρόνια διακυβέρνησης (λέμε τώρα) της χώρας από την καιροσκοπική παραδοξότητα που άκουγε στο όνομα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – συλλαμβάνω αρκετές φορές τον λογισμό μου να τρέχει σ’ εκείνη την ταραγμένη εποχή.
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος (πρώτη γυναίκα με όλες τις συνέπειες που μου «εξασφάλισε» αυτή η πρωτιά) γνώρισα στο πετσί μου την αγριότητα εκείνων των τελευταίων οκτώ μηνών, όταν οι δημαγωγοί, αυτοί που μας αποκαλούσαν «γερμανοτσολιάδες» και «Τσολάκογλου» που «δεν μιλούν ελληνικά», πραγματοποιούσαν την έφοδό τους προς την εξουσία.
21.2.20

"ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σέ μία μεγαλειώδη ἐκδήλωση, πού διοργάνωσαν τάς, μέ τήν εὐλογία τοῦ Παναγιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Ἀνθίμου- γιά τήν ὁποία τό Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στάθηκε πολύ μικρό γιά νά χωρέσει τίς χιλιάδες τοῦ κόσμου- ὁ λαός τῆς Θεσσαλονίκης και τῆς Μακεδονίας ἔστειλε τό δικό του δυναμικό καί ξεκάθαρο μήνυμα πρός κάθε κατεύθυνση.

Α. Γιά τήν ἐπαίσχυντη συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, πού ὑπογράφηκε ἐνάντια στή θέληση τῆς συντριπτικῆς πλειοψηφίας τῶν Ἑλλήνων, ὁ λαός μας ἀπαιτεῖ ἀπό τήν πολιτική του ἡγεσία νά ἀνατρέψει τό ξεπούλημα τριῶν χιλιάδων (3.000) καί πλέον ἐτῶν ἑλληνικῆς ἱστορίας. Δυστυχῶς ἐνῶ οἱ προκλήσεις καί ἡ καταπάτηση τῶν ὅρων τῆς κατάπτυστης συμφωνίας ἀπό τήν πλευρά τοῦ γειτονικοῦ κράτους εἶναι καθημερινές, ἐμεῖς παραμένουμε ἀδρανεῖς καί δέν ἀξιοποιοῦμε τά διπλωματικά ὅπλα, πού ἔχουμε στή διάθεσή μας, γιά νά καταγγείλουμε τήν συμφωνία. Ἔσχατο ὅπλο στά χέρια τῆς ἑλληνικῆς πολιτείας παραμένει τό δημοψήφισμα γιά νά ἐκφράσει δημοκρατικά τή θέση του ὁ ἑλληνικός λαός.
21.2.20

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

21.2.20

Συνεχής ψυχολογικός πόλεμος


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Στιγμιότυπο από την άσκηση «Λόγχη» του Πολεμικού Ναυτικού, που διεξήχθη με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, στο Μυρτώο Πέλαγος το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου.
21.2.20

Απογοήτευση: Παράταση 18 μηνών στην πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο - Όμως η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο...

H ελληνική οικονομία παρουσιάζει άσχημα σημάδια καθώς δεν μπορεί να «πάρει μπροστά» και «σέρνεται» και ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν υπάρχει το απαιτούμενο χρήμα για να την θέσει σε πραγματική «κίνηση» λόγω της δεκαετούς αφαίμαξης των μνημονίων.
21.2.20

Ν.Δένδιας: «Άχρηστο να δώσουμε συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ» - Ολική παραίτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Άχρηστο ή ...άχρηστοι;
Juan
Την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ ανάρτησε τις συντεταγμένες της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης στον ΟΗΕ και με την κατάθεση των συντεταγμένων αυτών, οριοθετεί πλέον την τουρκική και λιβυκή ΑΟΖ η οποία φτάνει ανατολικά και νότια της Κρήτης η Αθήνα αρνείται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην κατάθεση των δικών της
21.2.20

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΛΑΕ, ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ‘ΣΕ !!!

(άρθρο της Αδαμαντίας Σπαθάτου)

Μερικοί διατηρούν ακόμη φρούδες ελπίδες περί συμμάχων της Ελλάδος, στις δύσκολες ώρες που περνάει με τον Τουρκικό επεκτατισμό… Μας το μήνυσαν, όμως, με τον τρόπο τους όλοι πως είμαστε μόνοι! Αλλά’ έτσι ήμασταν πάντα! Γι’ αυτό μας είπαν έθνος ανάδελφο και σ’ αυτόν τον λαό απευθύνομαι:
21.2.20

Πρωτοφανές: Η Αθήνα στηρίζει (μαζί με την ΕΕ) την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και καταδικάζει την Ρωσία!

Their master's voice...(?)
Juan
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η Αθήνα η οποία μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ζήτησε τον  τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη της Μόσχας στην επαρχία της Ιντλίμπ στηρίζοντας έτσι την τουρκική εισβολή και τις τουρκικές θέσεις!
21.2.20

ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

του συνεργάτου μας
 κ. Γεωργίου Δημητράκη

- Η απώλεια της αυτάρκειας έφερε την κατάρρευση της Ελλάδος -

Οι άνθρωποι και οι Λαοί που γεννιούνται οφείλουν να βιώνουν την ζωή όρθιοι, αλλά και να πεθαίνουν όρθιοι. Οι πρόγονοι μας μέχρις και πρόσφατα πριν από το 1981, εάν ενθυμείσθε καλά, ήσαν απλοί άνθρωποι, διότι εις την απλότητα ευρίσκεται ο πλούτος της γνώσης και της σοφίας. Είναι τα εργαλεία της ζωής που κάνουν τους ανθρώπους δημιουργικούς και αυτάρκεις, αυτάρκεις σε όλα και μετριόφρονες. Η δημιουργική τους αυτάρκεια εξασφάλιζε εις τον Λαό μας και τα ελληνικά νοικοκυριά όλα τα προς το ζην απαραίτητα αγαθά, αλλά και την ανθρωπιά τους, την αγωνιστικότητα, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια τους.
21.2.20

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Λόγχη» του ΓΕΝ (βίντεο)


Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «Λόγχη» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), που διεξήχθη στο Μυρτώο Πέλαγος με τη συμμετοχή μονάδων κρούσεως επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης καθώς και της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
20.2.20

To συντριβάνι της Ομόνοιας έτοιμο! (video)



Εκεί που τα έργα γίνονται άμεσα και δεν "κολλάνε" σε  ..."αρχαιότητες" και πείσματα

αποτυχημένων!