Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό, και ο χρόνος της συγκεκριμένης παρέας έχει λήξει

γράφει ο Ιθαγενής

Εδώ και καιρό, ένα έργο ξανά παίζεται «Ο Μπαμπούλας της Χρεωκοπίας», σε κάθε χωριό σε κάθε πόλη, από το μπουλούκι «Λεφτά δεν Υπάρχουν αλλά θα σας ξανά σώσουμε», που θέλει να πιστεύει ότι είναι η Κυβέρνηση της χώρας.

Ας σοβαρευτώ όμως γιατί για έκτη φορά (και μετά τον θρίαμβο της 21ης Ιουλίου) πασχίζουν να μας σώσουν ξανά μέχρι την επόμενη δόση. Κάνουν ότι μπορούν μέχρι την επόμενη δόση και δεν τους μεμψιμοιρώ, κάθε εξαρτημένος θέλει να εξασφαλίσει τη δόση του. Τους κατηγορώ όμως γιατί πανικοβάλλουν και τρομοκρατούν 11,000,000 πολίτες, για την εργασία τους, την περιουσία τους, την διαβίωσή τους καλώντας μας να υποκύψουμε και να αγωνιζόμαστε για τη επιβίωση, εδώ που μας οδήγησαν... ξεχνούν απλά ότι η χώρα επιβίωσε γιατί ο λαός της επέλεγε πάντα πως θα ζει και όχι αν επιζεί όποτε καλέστηκε να αποφασίσει.

Πάλι για πρόεδρος ο Πούτιν

Ο Vladimir Putin συμφώνησε σήμερα να βάλει και πάλι υποψηφιότητα για τη προεδρία της χώρας του το 2012, σίγουρος πως θα κερδίσει το αξίωμα το οποίο διατηρούσε κάποτε επί 8 ολόκληρα χρόνια.

Το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία, ενέκρινε τη πρότασή του να αναλάβει τη πρωθυπουργία ο σημερινός πρόεδρος Dmitry Medvedev.

O Putin κυβέρνησε τη Ρωσία από το 2000 έως το 2008, με μια ισχυρή διοίκηση η οποία χαρακτηρίστηκε από τη Δύση ως απομάκρυνση από τη δημοκρατία. Επειδή πλέον, εξαιτίας των συνταγματικών τροποποιήσεων, η προεδρική θητεία θα είναι εξαετής αντί τετραετής, η εξουσία του Putin αναμένεται να είναι ακόμη πιο ενισχυμένη. Αν κερδίσει δυο θητείες στη σειρά, ο Putin θα είναι στη κορυφή της ρωσικής ιεραρχίας για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα!.

"Εργασιακή εφεδρεία" για να εξοικονομηθούν τα 160.000 ευρώ που θα κοστίσει η Κάρτα Του Πολίτη (Τα υπόλοιπα θα βγουν από τις μαζικές απολύσεις και θα πάνε κατ΄ευθείαν στο στόμα του "Λεβιάθαν")

Η είδηση δεν είναι αυτή που αναφέρεται στις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες οι οποίες θα βρεθούν στην ίδια τραγική θέση με τους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, ή τους μακροχρόνια ανέργους.