Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Γιατί πρέπει να μασάμε πολλές φορές κάθε μπουκιά;

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, φροντίστε να μασάτε κάθε σας μπουκιά όσο περισσότερο μπορείτε. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όσοι μασούν κάθε μπουκιά 40 φορές τρώνε κατά 12% λιγότερο φαγητό απ’ ό,τι όσοι τη μασούν 15 φορές.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παρατεταμένη μάσηση αποτρέπει την υπερκατανάλωση φαγητού, επειδή παρέχει στον εγκέφαλο περισσότερη ώρα να αντιληφθεί πως χορτάσαμε. Επιπλέον, φαίνεται πως μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης – της ορμόνης της πείνας, η οποία κυκλοφορεί στο πεπτικό σύστημα.
Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Χαρμπίν, στην Κίνα, οι οποίοι επιστράτευσαν 16 αδύνατους άντρες και 14 παχύσαρκους. Όλοι ήταν 18 έως 30 ετών.

Η Apple… παραδόθηκε σε έναν χάκερ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Όλοι γνώριζαν ότι η ζωή χωρίς τον Στιβ Τζομπς δεν θα ήταν ίδια στην Apple. Οι ιθύνοντες της εταιρείας ωστόσο, προσπαθούν να διαμορφώσουν νέες συνθήκες, που δεν θα επιτρέψουν την καθήλωση, και στη συνέχεια το πισωγύρισμα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανακοίνωση της Apple για την επίτευξη συμφωνίας με έναν από τους πλέον γνωστούς χάκερ του κόσμου, τον Νίκολας Αλέγκρα, ο οποίος έχει γίνει διάσημος με το ψευδώνυμο «Comex».