Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σύγκριση δυνάμεων.

Μας ξεπέρασε ακόμα και η Αγκόλα!

Η Fitch Ratings αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αγκόλα, η οποία πλέον, όπως και η Γκαμπόν βρίσκονται μία βαθμίδα υψηλότερα από ότι η Ελλάδα. Ο διεθνής οίκος αιτιολόγησε την αναβάθμιση λέγοντας πως η Αγκόλα έχει αυξανόμενα έσοδα από πετρέλαια και περιορισμένο χρέος: ''Η αξιολόγηση της Αγκόλα στηρίζεται από τους σημαντικούς φυσικούς πόρους της χώρας και την ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφεται από την αυξανόμενη πετρελαϊκή παραγωγή, τις υψηλές δημόσιες επενδύσεις από το 2004 και το περιορισμένο χρέος της χώρας''.

¡ Το των Ισπανών λάθος !

Γράφει : o Νικόλαος Γεωργαντζάς*

Εμείς οι Έλληνες χαιρετίζουμε με έθος και ως έθνος το κίνημα των Ισπανών: ¡Democracia Real Ya! Έλα όμως που του όλου κινήματος το πίσω πλάκα είναι… λάστιχο!

Δυστυχώς, το ¡Democracia Real Ya! δεν μπορεί να εκτιμάται ως κάτι το διαφορετικό. Ναι μεν λαλούν οι διαδηλωτές γιά αυθεντική ή γνήσια ή πραγματική δημοκρατία, αλλά μάλλον λόγω εξαθλίωσης απλά εννοούν να μην είναι το νυν πολιτικό σύστημα τέλεια κομματοκρατικό και να σκέφτεται που και που και την κοινωνία. Ναι, καλά!

Το των Ισπανών λάθος είναι ένα πρόβλημα δομής πολιτικών συσχετισμών. Διότι καθόσον οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν αλλάζουν, κρατώντας δηλαδή το παρόν πολιτικό σύστημα, μέσα από την υπάρχουσα δομή πολιτικών συσχετισμών στο νυν πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να αλλάξει η δυναμική συμπεριφορά απόδοσης του συστήματος τούτου.