Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έλληνας επιστήμονας ετοιμάζει το πρώτο βιονικό μάτι

Στο τελικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται η προσπάθεια του ομογενούς επιστήμονα Ευστράτιου Σκαφίδα για τη δημιουργία του πρώτου βιονικού ματιού στον κόσμο.

Ο Ελληνας επιστήμονας που ηγείται του ερευνητικού κέντρου NICTA στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εργάζεται πάνω σε ένα πρωτοποριακό εμφύτευμα, που στόχο έχει να χαρίσει και πάλι την όραση σε όσους την έχουν χάσει λόγω εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Η συσκευή αποτελείται ουσιαστικά από μια κάμερα που αιχμαλωτίζει εικόνες, οι οποίες με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα που διεγείρουν τους νευρώνες στον αμφιβληστροειδή.

Με το ποδήλατο στην Φερράρα

της yellrose για το blog sandemetriobologna

Έξω από το ξενοδοχείο Carlton στην Via Garibaldi
To είχα υποσχεθεί. Ποδηλατώντας στην Φερράρα. Όλοι έχουν ποδήλατο εκτός από μένα στην Φερράρα! Η Φερράρα είναι γνωστή ως η πόλη του ποδηλάτου στην Ιταλία (παρόλο που θυμάμαι ότι και στην Φαένζα είχε πολύ ποδήλατο..αλλά για να είμαι πάντα μέσα το έψαξα και στο διαδύκτιο - και για του λόγου το αληθές δείτε αυτό: Ferrara in Bici).

Οι αποστάσεις στην Φερράρα είναι μικρές, η πόλη είναι a misura d'uomo και προσφέρεται για ποδήλατο γιατί είναι πεδινή πόλη. Οι φωτογραφίες που έβγαλα είναι από την Via Garibaldi, την Piazza Municipio και την πλατεία Duomo. Μία κλασσική και όμορφη βόλτα.

Μοιράζομαι τις φωτογραφίες μαζί σας - στις περισσότερες από τις οποίες πρωταγωνιστής είναι το ποδήλατο -και περιμένω τα σχόλια σας!

Ο λόγος τους …συμβόλαιο

Του Δημήτρη Μυ

Επέστρεψε, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε (από τον εαυτό της!!!) η κυβέρνηση στον στόχο της: την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Του νόμου δηλαδή που οργανώνει και συστηματοποιεί το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, της δημόσιας γης, του νόμου που εκθεμελιώνει ασφαλιστικά δικαιώματα, που διευθετεί ακόμη προς το πιο άγριο τις εργασιακές σχέσεις, που κλείνει νοσοκομεία, πανεπιστήμια, που πουλά νερά, βουνά και παραλίες.