Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

First we take Berlin, then the rest of Europe... Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος

Οι post-soviets και οι post-capitalists. Πρώην Σοβιετία και νέα Ενωμένη Γερμανία είναι δύο σύνολα με κοινή τομή: την Ανατολική Γερμανία. Χμ, ίσως τελικά ίσως δεν έπεσε πολύ έξω ο Orwell....

Ποιος είναι ο νέος Άξονας; “Ευρώπη ενωμένη από τα Ουράλια ως τον Ατλαντικό” ήταν το σύνθημα των κομμουνιστών την δεκαετία του '80, θυμάμαι, αν και μικρός τότε... Διάβαζα κάτι στρατηγικές αναλύσεις του διεθνούς ινστιτούτου στρατηγικών ερευνών του Λονδίνου ότι οι μηχανοκίνητες σοβιετικές ταξιαρχίες σε συμβατικό πόλεμο θα μπορούσαν να υπερφαλαγγίσουν κάθε αντίσταση των δυτικοευρωπαίων και να φτάσουν σε 36 ώρες στον Ατλαντικό. Αυτό που τους συγκρατούσε ήταν η πυρηνική ομπρέλα των Αμερικανών και τα πυρηνικά Γάλλων και Άγγλων.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε.

Το πείραμα με την Κύπρο πέτυχε πλήρως. Ολόκληρο πλέον το τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη και όχι μόνο είναι στον αέρα. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο καταθέτης θα πρέπει να γνωρίζει πως από εδώ και στο εξής συμμετέχει στις ζημιές του τραπεζίτη κανονικά, χωρίς καμία ζημιά για τον τραπεζίτη. Αντίθετα οι απαιτήσεις του τραπεζίτη που δημιούργησαν τα δάνεια που χορήγησε με απλές λογιστικές εγγραφές, δηλαδή η παραγωγή αεριτζίδικου χρήματος, παραμένουν ακλόνητες και ισχυρές.