Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η «θεσμική ηθική» των συνδικαλιστών και των κινημάτων

Τους τελευταίους μήνες, για να μην πω τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αγωνιστικής γυμναστικής όλων σχεδόν των κλάδων και των επαγγελμάτων, με σκοπό; την αποτροπή των μέτρων του ΔΝΤ όπως εκφράζονται από τους εγχώριους αντιπροσώπους του.

Στο κλίμα αυτό, λοιπόν, κλείνουν υπηρεσίες, συγκοινωνίες, δρόμοι κλπ και όλη η οικονομική ζωή και η εργασία του καθενός, αλλάζει, ακυρώνεται ή μετατίθεται από τους «αγώνες για τα δίκαια αιτήματα».

Οι γελοιογραφίες του Σαββατοκύριακου!

Χοντρά υπονοούμενα σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου

Ένα ενδιαφέρον κείμενο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου έχει το περιοδικό «Επίκαιρα». Για το κυβερνητικό αυτό στέλεχος που «ξεκίνησε από τη θέση του χαμηλόμισθου υπαλλήλου του ΟΟΣΑ για να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον της χώρας», όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, φημολογούνται πάρα πολλά.
«Στην τελική και επικρατέστερη εκδοχή ο κ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο γνώριζε και συμφώνησε με τους συνομιλητές του στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έως το 2015, αλλά συναποφάσισε μαζί τους ότι οι ανακοινώσεις θα έπρεπε να γίνουν από την τρόικα, για να μην χρεωθεί η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος της πρωτοφανούς εκποίησης», αναφέρει το περιοδικό.