Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το κουτί


Ποιο χρώμα βλέπουμε καλύτερα;

Το λαχανί είναι το χρώμα που μπορούμε να το διακρίνουμε καλύτερα από τα υπόλοιπα. Μια κόκκινη κυλίδα χρειάζεται 10 φορές περισσότερο φωτισμό από μια πράσινη, προκειμένου το μάτι να την διακρίνει από την ίδια απόσταση.

Για να αναγνωρίζει το χρώμα, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι εν μέρει καλυμμένος από φωτοδεκτικά κύτταρα που ονομάζονται κωνία και είναι τριών ειδών: αυτά που αντιστοιχούν στο κόκκινο, στο πράσινο και στο μπλε.

Ο αμπελώνας του Θεού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Κάποτε στο Βόλο έτυχε ν΄ ακούσω τη συζήτηση που είχαν μερικοί ψαράδες την ώρα που ξεκουράζονταν στο καϊκι τους. Ανάμεσά τους ήταν ένας νέος ένας μεσόκοπος κι ένας γέρος. Ο γέρος όλη την ώρα δεν άνοιξε το στόμα του να πει τίποτε. Μόνον άκουγε.

2. (Αυτό συμβαίνει συχνά, όταν κάποιος γνωρίζει το θέμα συνήθως δεν μιλάει. Στην παρέα μου είχαμε ένα ζωγράφο. Όταν μιλούσαμε για ζωγραφική, μιλούσαν όλοι εκτός απ΄ το ζωγράφο.)

Τα μυστικά για το πέταγμα του χαρταετού

Ένα παιδικό παιχνίδι που φαίνεται εύκολο και αθώο, που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή. Μάθετε όλα τα μυστικά και τις συμβουλές των ειδικών, για να αποφύγετε την απογοήτευση στο πέταγμα του χαρταετού και να χαρείτε αυτό το μαγικό παιχνίδι!

Το σωστό σημείο
Φροντίστε να εντοπίσετε μία τοποθεσία όπου δεν θα υπάρχουν κτήρια, δέντρα, κολώνες, ηλεκτροφόρα καλώδια και δρόμοι. Εάν μένετε στην πόλη μην χάνετε το χρόνο σας ψάχνοντας ένα καθαρό σημείο. Ακόμη και αν το βρείτε ο συνωστισμός είναι μεγάλος, οπότε το πιθανότερο να μην έχετε χώρο να κινηθείτε ελεύθερα. Η ιδανική λύση είναι να ταξιδέψετε εκτός πόλης σε κάποιο βουνό χωρίς δέντρα ή σε μία παραλία.