Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διάχυση προδοσίας, με δόσεις, και τα εφηβικά ψέματα

Δεν ξέρω εάν η Ιστορία είναι ποτέ αμερόληπτη, ή εάν γράφεται για να αρέσει στους Ιθαγενείς, και δεν έχω αμφιβολία ότι μπορεί και να υπάρχουν συγγράμματα που να εκθειάζουν ή να δικαιολογούν τον Εφιάλτη ή τον Τσολάκογλου (για τον Ιούδα υπάρχουν). Δεν έχει όμως σημασία, με λίγα λόγια ξέρουμε τι αντιπροσωπεύουν, αυτά τα άτομα στις "στιγμιαίες" πράξεις τους. Η διαφορά με αυτό που γίνεται τώρα, είναι ότι δεν υπάρχει ένα γεγονός, ή ένα άτομο. Είναι process, διαδικασία, χρόνια, πολλοί παίκτες, μερικοί με κωλοτούμπες, άλλες που αρέσουν, άλλες που δεν αρέσουν... Δυο χρόνια τώρα. Κάνετε λίγο πίσω και δείτε το σε fast forward.

Γιατί δεν φοράμε ρούχα στο πρόσωπο; Πως διατηρείται ζεστό;

Αρχικά, όπως όλοι μας ξέρουμε, τα ρούχα τα φοράμε για να διατηρούμε το σώμα μας ζεστό. Στο πρόσωπο δεν φοράμε ρούχα, γιατί απλά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου βολικό!

Φανταστείτε να φορούσαμε μία μπλούζα ή ένα εσώρουχο στο πρόσωπο. Είτε δεν θα βλέπαμε καλά, είτε δεν θα αναπνέαμε καλά, είτε.. είτε... Και τότε πως αυτό παραμένει ζεστό και δεν ”έχει ανάγκη από ντύσιμο”; Το πρόσωπό μας όταν εκτίθεται στο κρύο, κρυώνει κι αυτό, αλλά δεν νιώθει το κρύο διότι τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για το αίσθημα του κρύου, είναι συνηθισμένα σε αυτή την κατάσταση. Έτσι δεν στέλνουν κάποια ειδοποίηση. Στην ουσία, όλα τα νεύρα λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.

Η πολιτεία των φαύλων

Άρθρον του ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΎΛΗ
-φιλολόγου-

«Αγάθων έφη, τον άρχοντα 

Τριών δει μεμνήσθαι. 
Πρώτο μεν ότι ανθρώπων άρχει, 
Δεύτερον ότι Κατά νόμους άρχει, 
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

Μέσα του 4ου αι. π.Χ. Στον αθηναϊκό πολιτικό στίβο κυριαρχούν οι δημαγωγοί, καθώς και οι καιροσκόποι πολιτικάντηδες, που με τις αλλοπρόσαλλες, ανεύθυνες, εκμαυλιστικές και υστερόβουλες ενέργειές των, έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στην Αθήνα κι έχουν καταρρακώσει το κύρος της. Όσοι αγωνίζονται δια την ανόρθωσιν της πολιτείας έρχονται συνεχώς σε αντίθεσιν με την νωθρότητα και την αδιαφορίαν των πολιτών.