Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ομορφοι πίνακες.

beautiful paintings15 Amazing Paintings by Louis Aston Knight

Το ξέρετε; delete>δηλητήριο

Το αγγλικό delete (=διαγράφω ως ρήμα, διαγραφή ως ουσιαστικό) δημιουργήθηκε από το ελληνικό ρήμα δηλέομαι(= βλάπτω, καταστρέφω).

Από το δηλέομαι έγινε το δηλητήριο που η αρχική μορφή του ήταν επίθετο. Έλεγαν δηλητήριο φάρμακο(= βλαβερό φάρμακο) και αργότερα διαγράφηκε το φάρμακο και το επίθετο έμεινε μόνο του και έγινε ουσιαστικό, το δηλητήριο.

Απίστευτες σκηνές στο κέντρο των Τρικάλων με ζεύγος … 202 ετών...

Ένας 102χρονος από το Δροσερό Τρικάλων, προκαλούσε σήμερα το μεσημέρι την προσοχή περαστικών στην οδό Βύρωνος, καθώς ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα.Ο 102χρονος με το ένα χέρι τυλιγμένο σε γάζες και στο άλλο να κρατά μπαστουνάκι, είχε χαθεί όταν κατέβηκε από πολυκατοικία που στεγάζονταν ιατρείο ωριλά για να... αγοράσει κάτι και μετά δεν θυμόταν που ήταν η πολυκατοικία με το ιατρείο.

Mixalis Xatzigiannis-Ela konta

Τι πρέπει να κάνετε με τις αποδείξεις που μαζέψατε το 2010

Ποιες μειώνουν το φόρο και ποιες βοηθούν να καλυφθεί το αφορολόγητο όριο

Κάποιες αποδείξεις βοηθούν για να δικαιολογήσουμε το αφορολόγητο όριο των 12.000€ κάποιες άλλες όμως μειώνουν τον φόρο που θα πληρώσουμε το 2011 για τα εισοδήματα που αποκτήσαμε το 2010. Από τις 2 Μαΐου αρχίζουν να λήγουν οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων (εάν δεν δοθεί παράταση) και καλό είναι από τώρα να αρχίζετε να βάζετε σε τάξη το «χαρτομάνι» με τις αποδείξεις.