Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

100.000 μουσουλμάνοι για προσευχή στο ΟΑΚΑ! - Τζαμί το Μαρούσι...

Η μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων της Ευρώπης - πρακτικά η μετατροπή μιας ολόκληρης ιστορικής περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, του Αμαρουσίου, σε ένα τεράστιο τζαμί - αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες με αφορμή την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του … ΟΑΚΑ (!) για να προσευχηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες ή και νόμιμοι μετανάστες.

Το ΟΑΚΑ και οι περιβάλλοντες χώροι υπολογίζεται ότι μπορούν να δεχθούν πάνω από 100.000 μουσουλμάνους με συνακόλουθα τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή που είναι παντελώς ανέτοιμη να δεχθεί μια τέτοια εκδήλωση. Όλα αυτά σε ένα δήμο 60.000 ανθρώπων, συνολικά.

Στη Σμύρνη, τη μητρόπολη της Μικρασίας

Ελληνική κατοικία στην προκυμαία της Σμύρνης
Με ιδιαίτερη συγκίνηση η Ένωση Μικρασιατών Φοιτητών στα πλαίσια της θερινής εκδρομης του Ιουλιου 2008 επισκέφθηκε τη Σμύρνη. Την πόλη της αμαζόνας Σμύρνας, την αγαπημένη πατρίδα του Ομήρου, την άλλοτε κοσμοπολίτικη μητρόπολη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας αλλά και μετέπειτα τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες προγόνους μας. Το Καραντάσι, το Κορδελιό, η συνοικία της Αγίας Φωτεινής, το Και – η Προκυμαία – , ο Φραγκομαχαλάς και τόσες άλλες τοποθεσίες και γειτονιές όπου οι Έλληνες ζούσαν και δραστηριοποιούνταν υπάρχουν ακόμα. Είτε σαν ερειπωμένα κτίσματα, είτε στις μνήμες και τις αφηγήσεις. Ας μην τις λησμονούμε…

Κλείνουν την ΕΤ1, αλλά σε ποιόν την δίνουν;

Αν αναρωτιόσασταν για τα συχνά πήγαινε-έλα του κ. Μόσιαλου στο Κανάλι του Φαλήρου, μπορεί να σας λυθούν οι απορίες.

Η κυβέρνηση ως γνωστός έχει αποφασίσει να ….αναδιαρθρώσει την Κρατική Τηλεόραση.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης, μελετούν και το κλείσιμο της ΕΤ1!

Δεν είναι κακή ιδέα θα πείτε!