Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δόμνα Σαμίου - Δεν είν' αυγή να σηκωθώ


Αποκάλυψη τώρα

O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».

Αφού είναι τόσο πατριώτες, ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται.

Αδύνατον να πιστεύουν πως με διάφορες αηδίες περί δημοψηφισμάτων και εξεταστικών επιτροπών για την οικονομία θα ξεπεράσουν τις συνέπειες της απίστευτης ανικανότητας.

Το φιάσκο της Α. Διαμαντοπούλου στο Υπ. Παιδείας.

Κανείς υπουργός δεν απέτυχε τόσο πολύ, και δεν κατέληξε σε τόσο μεγάλο φιάσκο, όσο η υπουργός παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Στα νεώτερα χρόνια της Ιστορίας μας κανείς υπουργός δεν απέτυχε τόσο πολύ, και δεν κατέληξε σε τόσο μεγάλο φιάσκο, όσο η υπουργός παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου. Και αυτό μάλιστα σε όλα τα επίπεδά του.

- Στο επίπεδο της Α-βάθμιας Εκπαίδευσης ποτέ στην Ιστορία της νεώτερης Ελλάδας δεν έμειναν οι μικροί μαθητές χωρίς Βιβλία. Ακόμη και όταν είχαμε κατοχή, βιβλία υπήρχαν. Κι όμως με την σημερινή υπουργό η Ελλάδα όχι μόνο ξέμειναν οι μαθητές χωρίς δασκάλους αλλά και χωρίς Βιβλία. Στον αντίποδα το υπουργείο αντέτεινε ότι θα μοιράσει DVDs. Και όπως είναι φυσικό όλοι αναρωτιούνται ποιος επιτέλους πήρε την ‘δουλειά’. Αυτό είναι ένα τυπικό δείγμα γραφής της υπουργού και του επιτελείου της.

Η αγάπη της μητέρας

Στο ποτάμι...

James Burnham – Το νόημα της Δημοκρατίας

Σε όλες τις επικράτειες ανθρωπίνου ενδιαφέροντος, η ελευθερία είναι αναγκαία συνθήκη της επιστημονικής προόδου. Αυτό είναι φανερό αφού η επιστήμη μπορεί να προχωρήσει μόνον όπου υπάρχει πλήρης ελευθερία προβολής υποθετικών προτάσεων σε αντίθεση προς επικρατούσες γνώμες. Ο Pareto, μάλιστα, νομίζει ότι η ελευθερία είναι αναγκαίος όρος μιας επιστημονικής μεθόδου: «Εξυπακούεται ότι προτού κάποια θεωρία υπολογιστεί αληθινή, είναι ουσιαστικά αναγκαίο να υπάρχει πλήρης ελευθερία αμφισβήτησης της. Κάθε περιορισμός, έστω έμμεσος και μακρινός, που επιβάλλεται σ’ οποιονδήποτε κρίνει σκόπιμο να τη διαψεύσει αρκεί για να προκαλέσει υποψίες ως προς αυτή. Ως εκ τούτου ελευθερία έκφρασης σκέψης, ακόμη και σε αντίθεση προς τη γνώμη της πλειοψηφίας ή όλων, ακόμη και όταν θίγει τα αισθήματα των λίγων ή των πολλών, ακόμη κι όταν γενικά αποτιμάται σαν παράλογη ή εγκληματική, πάντα αποδεικνύεται χρήσιμη στην ανακάλυψη αντικειμενικής αλήθειας»

Και γω αν είχα τα λεφτά σας κ.Μόσιαλε, θα το παιζα υπεράνω

Θα μάθατε υποθέτω για ένα επεισόδιο που έγινε σήμερα στη Βουλή, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΟΚ αντιπαθούν ιδιαίτερα τον Ηλία Μόσιαλο, λόγω του υπεροπτικού του ύφους και των διαφόρων πρωτοβουλιών του, με τις οποίες χτίζει ένα "διαφορετικό" προφίλ.
Καλύτερα όμως να μας εξηγήσει, για να καταλάβουμε κι εμείς, πώς ένας γιός καθηγητή μέσης εκπαίδευσης από τα Τρίκαλα, στέλεχος της κομμουνιστικής οργάνωσης "Ρήγας Φερραίος" στα φοιτητικά του χρόνια, βρέθηκε να σπουδάζει το 1980 στο πανάκριβο London School of economics και στη συνέχεια να κατέχει πάνω από 100 θέσεις (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) σε παγκόσμιους Οργανισμούς και ιδρύματα. Αν ψάξετε το βιογραφικό του, θα βαρεθείτε να διαβάζετε ιδιότητες.