Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΑΣ ΝΙΦΑΔΑΣ- 3



Οι Ακατανόμαστοι «Αυτοί» και οι Επώνυμοι «Εμείς»

Καλούμεθα όλοι ανεξαιρέτως για την συμμετοχή στη διενέργεια και διεκπεραίωση μιας εθνικής νομισματικής σύμβασης-μεταρρύθμισης, όπως την έχω περιγράψει στο προηγούμενο κείμενο, ώστε να καταργηθεί η δυνατότητα έκδοσης χρήματος του FED και της ΕΚΤ και να επανέλθει στην αποκλειστική δικαιοδοσία των λαών και δή της Ελλάδας.

Τα Τρίκαλα στο Barca TV μέσω Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου παρουσιάζει μέσα από το Barca TV την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα.

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ μίλησε για τα αγαπημένα του μέρη και συμβούλευσε όσους παρακολούθησαν την εκπομπή να επισκεφθούν τη θεσσαλική πόλη.

Πρόκειται για την ξεχωριστή ενότητα που έχει δημιουργήσει στο επίσημο κανάλι της η Μπαρτσελόνα, μέσα από την οποία οι ξένοι αθλητές της παρουσιάζουν τη γενέτειρά τους.

Πολιτική συνείδηση και προσωπικό παράδειγμα

«Για να αποχτήσει κανείς πολιτική συνείδηση, βασιλικός παιδαγωγός, Αριστοτέλης δάσκαλος Αλεξάνδρου δηλαδή, θα του σταθεί το προσωπικό του αντιμέτρημα με τα πολιτικά και τα ηθικά προβλήματα. Κερδίζεις με τον τίμιο ιδρώτα σου το ψωμί σου; Μήπως εκεί που πρέπει, αντί να σέβεσαι προσκυνάς; Μήπως εκεί που δικαιούσαι, αντί να ζητάς ζητιανεύεις; Μήπως εκεί που οφείλεις, αντί να δίνεις σφετερίζεσαι; Και ακόμη, κρίνεις όταν κρίνεις; Ή εγκρίνεις τα κατακριτά, και κατακρίνεις τα έγκριτα; Εάν είσαι κάτοχος ενός αξιώματος, μήπως ανταλλάζεις την ωραία ευθύνη με το γελοίο τύφο σου; Ούτε να βλέπεις τον παπά από τα ράσα του. Γιατί υπάρχουν βασιλιάδες από κουρέλια, και ιδιοχτήτες κοπριάς, λέει ο Σαίξπηρ».
Δημήτρης Λιαντίνης, «Τα Ελληνικά», εκδόσεις Βιβλιογονία, σελ. 55