Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ύπνος δυναμώνει τη μνήμη μας

Πολλά είναι τα ερωτήματα και τα πειράματα που έχουν
πραγματοποιήσει οι επιστήμονες για τον ύπνο,
τη σημασία των ονείρων και τον ρόλο που αυτά
διαδραματίζουν.
Μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου οι εμπειρίες που μας είναι περισσότερο προσφιλείς αποθηκεύονται καλύτερα στη μακροπρόθεσμη μνήμη.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές διδάξαν σε 80 εθελοντές που δεν μιλούσαν ουαλικά ορισμένες λέξεις στη γλώσσα της Ουαλίας και ελέγξαν πόσο καλά τις είχαν απομνημονεύσει ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία κάποιοι εθελοντές παρέμειναν ξύπνιοι και κάποιοι άλλοι κοιμόνταν. Ετσι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν κοιμηθεί είχαν αυξημένη ικανότητα να μάθουν τις νέες λέξεις. Αυτό το θετικό συμπέρασμα ήταν ακόμη πιο έντονο σε εκείνους τους εθελοντές που είχαν επενδύσει συναισθηματικά στην εκμάθηση της νέας γλώσσας.

Στα 42 αν έχεις δουλειά είσαι τυχερός. Αν είσαι σταλινικός, γίνεσαι ακόμα και πρωθυπουργός. Νιώθεις άτρωτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας με στελέχη κυρίως κρατικοδίαιτους πανεπιστημιακούς που σε όλη τους την ζωή πρέσβευαν απολύτως ανεδαφικά πράγματα. Στελέχη περιθωριακά όπου κανείς δεν έδινε σημασία. Δίπλα σε αυτούς κόλλησαν και άνθρωποι που νόμιζαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διατηρήσει το πελατειακό κράτος και αυτοί θα βολεύονται.

Κάποιοι το πέτυχαν και γι αυτό κρατά έστω κάποιο ποσοστό ακόμα.