Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

«Νεκροψία» στο ανθρώπινο σώμα του Ιησού Χριστού

Ο Φίλιππος Κουτσάφτης είναι ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ίσως ο πιο διάσημος ιατροδικαστής των τελευταίων δεκαετιών. Εχει κληθεί να μελετήσει και να αποφανθεί για τα μεγαλύτερα σύγχρονα εγκλήματα και οι εκθέσεις του προσέφεραν πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές. Αυτή τη φορά όμως εκλήθη να κάνει μια διαφορετική «νεκροψία» και «έκθεση» για το μαρτύριο και τον θάνατο του Ιησού. Ο κ. Κουτσάφτης έχει κάνει μια βαθιά μελέτη (συστηματικά εδώ και καιρό) για το θέμα, εξετάζοντας όλες τις πηγές και αναλύοντας τα Πάθη και τον θάνατο του Ιησού με επιστημονικό τρόπο. Σήμερα αναλύει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» τα αίτια θανάτου του Ιησού, την επίπτωση κάθε βασανιστηρίου αλλά και την ψυχοσωματική κατάσταση του Χριστού. Τέλος, απαντά γιατί καταρρίπτονται όλες οι θεωρίες που αμφισβητούν ότι ο Χριστός πέθανε πάνω στον Σταυρό, με τελικό σκοπό να αμφισβητηθεί η Ανάστασή Του.

Ο ένας την Κύπρο, ο άλλος την Θράκη. Και αν δεν βγάλουμε την τσίμπλα από το μάτι…

«Κόκκινα» δάνεια …όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ρύθμιση με τις τράπεζες

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή… εξέδωσε την «Βίβλο» του δανειολήπτη ώστε να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες οι πολίτες που θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών με τις τράπεζες.

Δίνονται απαντήσεις σε 16 ερωτήσεις σχετικά με τους ορισμούς των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», καθώς από το 2015 όλα αυτά θα μετράνε καθοριστικά στις διαπραγματεύσεις των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια και θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών με την τράπεζα.