Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σε… εργασιακή εφεδρεία και οι τρομοκράτες

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Μάκης (ένας είναι, ο Ψωμιάδης) το σκέφτεται ακόμη, φαίνεται ωστόσο ότι στη σύγχρονη Ελλάδα, της ιστορικής οικονομικής κρίσης, του Μνημονίου και της τρόικας, εκτός από την πολιτική ηγεσία και την… εθνική κυριαρχία, παραδίνονται αυτοβούλως και οι τρομοκράτες. Ή, τουλάχιστον, όσοι θεωρούνται ύποπτοι για ένοπλη και παραβατική δράση, στις παρυφές του κοινοβουλευτισμού.

Που κρύβεται ο Γιωργάκης όταν τον ψάχνουν όλοι;;;

Στη Νότια Γαλλία στην εξοχική κατοικία του φίλου του από τα μαθητικά του χρόνια Θεόδωρου (Ντόρη) Μαργέλλου, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση της κερδοσκοπίας με τα CDS επί μιας πιθανής ελληνικής χρεoκοπίας, βρίσκεται το κρησφύγετο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου!
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «δημοκρατία», κάθε φορά που ο πρωθυπουργός εξαφανίζεται από προσώπου γης και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν ούτε οι συνεργάτες του στο σπίτι του στην Αθήνα μεταβαίνει εκεί.

Η μεγαλύτερη απάτη σε λόγια απλά. Πας μη Έλλην πλούσιος. Δες, κατανόησε, δράσε...

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον....αν και αυτόν χλωμό τον βλέπω να μην ξεπουλιέται.
Αφού μας έσωσαν 5 φορές έως σήμερα, αφού αποφάσισαν το -ντροπιαστικό για τον αρχικά αναφωνούντα- πρόγραμμα Εύρηκα για την ακόμα μεγαλύτερη σωτηρία μας, τώρα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ευδαιμονούντες για τον GAP και Benni.
Δείτε τώρα πόσο απλά στήθηκε η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων για να καρπωθούν οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι γνωρίζοντες (Πας Μη Έλλην πλούσιος....για να παραφράσω).
Υποτίθεται λοιπόν ότι η ιστορική και σωτήρια εκείνη ημέρα της 21ης Ιουλίου, θα εξασφάλιζε την μείωση του χρέους κατά 21%, και θα μετέφερε - επιμήκυνε το χρέος για την διευκόλυνση της αποπληρωμής. Ωραία.....
Η ουσιώδης απόφαση στο "σύμφωνο" της 21ης Ιουλίου, αφορούσε την χρονική μετακίνηση -το περίφημο "rollover"- δηλαδή η μετακύλιση των ομολόγων και η αντικατάσταση των παλαιών ύψους 135 δις ομολόγων. Έως εδώ καλά....