Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Γυμναστήριο στις αρχές του 20ου αιώνα.

Weird Retro Gym   awesome 2

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το πρώτο χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Το πρώτο χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υιοθετώντας προγενέστερη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA).

Το φάρμακο λέγεται Gilenya, περιέχει την δραστική ουσία φινγκολιμόδη (fingolimod) και εγκρίθηκε για τους πάσχοντες από υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας η οποία παραμένει «ιδιαίτερα ενεργή» παρά την θεραπεία με ιντερφερόνη-βήτα ή για ασθενείς με ταχέως εξελισσόμενη, σοβαρή υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση.

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στις σχολές – Μειώνονται ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στα χέρια του Πρωθυπουργού είναι ήδη το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που θέλει λιγότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μαθητές να επιλέγουν σχολή και ύστερα στο δεύτερο έτος το Τμήμα, αλλά και υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων.

“Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα πορίσματα του Συμβουλίου” είπε η υπουργός αφλήνοντας τα πάντα ανοιχτά ως προς το τι θα ισχύσει και από πότε.

Από το 1453 μέχρι σήμερα ο αγώνας για ελευθερία. Ιστορική Πινακοθήκη Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου


Μια εξαιρετική, συγκινητική παρουσίαση από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ,ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ:ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Ο Καποδίστριας, και όταν ήταν υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας και μεσουρανούσε στην ευρωπαϊκή διπλωματία αλλά και στη διεθνή -εφόσον είχε επί χρόνια ασχοληθεί και με τις πολιτείες της Αμερικής και με την Περσία και με άλλες ασιατικές χώρες-, έστελνε συνεχώς στην αγωνιζομένη Ελλάδα πολεμοφόδια και τρόφιμα και σπούδαζε με δικές του δαπάνες πολλούς Ελληνόπαιδες στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, για να προετοιμάζει τους μορφωμένους επιστήμονες σε όλους τους κλάδους που θα επάνδρωναν τις διάφορες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους μόλις θα ελευθερωνόταν από την τουρκική καταδυνάστευση.
Όταν το 1822 υπέβαλε την παραίτησή του από το υπουργείο, ο τσάρος Αλέξανδρος δεν τη δέχθηκε και του έδωσε άδεια επ΄ αόριστον με όλα όμως τα προνόμια του αξιώματός του, εφόσον τυπικά το διατηρούσε. Στη Γενεύη που εγκαταστάθηκε έπρεπε να κατοικήσει σε «ένα μέγαρο, να έχει τέσσερις άμαξες και ικανόν υπηρετικόν προσωπικόν». Ο Καποδίστριας κατοικούσε σε «δύο πτωχικά δωμάτια, είχε μόνο μία άμαξα και έναν υπηρέτη». Όταν οι πάντες, διπλωμάτες, αριστοκράτες και απλοί άνθρωποι τον ρωτούσαν κατάπληκτοι, εκείνος απαντούσε:

Frost & Sullivan: "Με την ηλεκτρονική ταυτότητα κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις όλων των πολιτών καθώς και την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα σε καθημερινή βάση"

σχόλιο ID-ont: Ανώτερο στέλεχος της γνωστής διεθνούς εταιρείας συμβούλων Frost & Sullivan (F&S) μας πληροφορεί:

α) Η Ρωσική Κάρτα του Πολίτη είναι η "καλύτερη" κάρτα παγκοσμίως ("τυχεροί" Ρώσοι), με την έννοια ότι θα προσφέρει τις περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον κάτοχό της,

β) Για όλες τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου (άρα και στην Ελλάδα) το τίμημα της εξυπηρέτησης ("σε αντάλλαγμα" λέει το δελτίο τύπου της F&S) με ένα μοναδικό κωδικό, είναι ότι η κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις του κάθε πολίτη καθώς και την ηλεκτρονική του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.