Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αχ, αυτή η κυβέρνηση… Για όλα φροντίζει!

Πρετεντέρης: Οι… φιρφιρίκοι της Ν.Δ. φταίνε για τα σχολικά βιβλία

Μεγαλωμένος και αντρειωμένος στη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ, πίστευα ότι τα έχω δει όλα και ότι θα μπορούσα να αναλύσω με ακρίβεια, κάθε νοητή υπέρβαση, κάθε λεκτική ακράτεια και κάθε μιντιακή έξαρση του λαοπλάνου αυτού κόμματος.

Σήμερα δηλώνω αδαής και σηκώνω τα χέρια ανήμπορος μπροστά στα κατορθώματα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Γιατί σήμερα διάβασα ξέπνοος μια υπερβατική ανάλυση αυτού του τέρατος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, του κ. Πρετεντέρη, σύμφωνα με τον οποίο υπαίτιοι για την ξεφτίλα των σχολικών βιβλίων είναι ο κ. Λυκουρέντζος και οι υπόλοιποι φιρφιρίκοι (sic) της Ν.Δ.!!!

«Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση η καρέκλα».

Ο Κλεισθένης γράφει.

Όταν λέμε σύγχυση εννοούμε σύγχυση.
Η προβαλλόμενη λογική ότι τέλειωσαν οι ιδεολογίες και οι διαχωριστικές γραμμές εξυπηρετεί μόνο το σύστημα εξουσίας που αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι πλέον έχει σαπίσει και πρέπει ειρηνικά να παραδώσει την εξουσία. Θα μου πείτε σε ποιόν;;;
Η αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής (τέχνασμα και επιδίωξη των νεοταξιτών) στραγγαλίζει τις δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις και τις εντάσσει κάτω απ’ τα φθαρμένα και διαβρωμένα σημερινά κόμματα της νεοταξικής λογικής. Μπορείς να είσαι δεξιός αλλά κατά το δοκούν μπορείς να έχεις αριστερές θέσεις σε κάποιο ζήτημα. Μπορείς να λέγεσαι σοσιαλιστής αλλά μπορείς να εφαρμόζεις νεοφιλελεύθερη πολιτική που μέχρι χθες καταδίκαζες σαν «βαρβαρότητα». Μπορείς να είσαι αριστερός αλλά να υπερασπίζεσαι την ΕΕ των τοκογλύφων και την παραμονή μας στο ευρώ που μας κατάστρεψε.

Πάλι υπόθεση κατασκοπείας στην ΕΥΠ, που όμως μυρίζει… παράξενα

Άλλη μία υπόθεση κατασκοπείας ξεπετάχτηκε από το πουθενά. Φυσικά, η λέξη κατασκοπεία είναι συνυφασμένη με την ΕΥΠ, αλλά λίγοι ξέρουν πως αυτά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια και από πίσω κρύβονται εξουσιομανείς τάσεις και απόπειρες εκμηδένισης συνδικαλιστών αντιπάλων… Λίγοι, εκτός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, γιατί… κατά τα λοιπά, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»…

Πριν από ένα χρόνο, περίπου, άλλη μία τέτοια υπόθεση είχε δημιουργηθεί, για ένα διευθυντικό στέλεχος, του οποίου την συνδικαλιστική θέση κάποιοι είχαν βάλει στο «σημάδι». Οι κατηγορίες, από όσο γνωρίζουμε κατέπεσαν στον ανακριτή Εισαγγελέα, αλλά τα «παιδιά του Χρυσοχοΐδη» είχαν αναλάβει τις ποθητές θέσεις… Έτσι, κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν υπάρχει η ΠΑΣΟΚοκρατία, σήμερα «ανακαλύφθηκε» κι άλλη υπόθεση κατασκοπείας. Που έχει πράγματι ενδιαφέρον.