Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου κάθε μήνα προσφέρει 50.000 ευρώ για ενίσχυση συσσιτίων


Την Κυριακή Αρχίζει το Τριώδιο



Αναρωτιέμαι . . .  . . . . .

Οι περισσότεροι γονείς θα πουν στα παιδιά τους ότι αυτή την περίοδο ντυνόμαστε με μάσκες για να στολίσουμε την ματαιοδοξία μας , και την πνευματική μας υποκρισία και ανυπαρξία. Ότι έχει γέλιο και χαβαλέ να γίνω μασκαράς και να πάω σε παρτυ που όλοι θα είναι ντυμένοι.. . . 

«Τα σχολεία δεν είναι απλώς τόποι προσκτήσεως γνώσεων, αλλά κυρίως φροντιστήρια ηθικής, χριστιανικής και εθνικής αγωγής»

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος - Κιλκίς

«Κάλλιο γνώση παρά γρόσι». Από τα χρόνια της δουλείας μας έρχεται η σοφή παροιμία του λαού μας, που εξεικονίζει τον ζήλο των προγόνων μας για τα γράμματα. Αλλά για ποια γράμματα; Εκείνο το φαινομενικώς απλοϊκό τραγουδάκι του «Κρυφού Σχολειού», το «φεγγαράκι μου λαμπρό», μας λέει ότι τα σκλαβόπουλα, «μέσα στη θολόκτιστη εκκλησιά», άκουγαν από το στόμα τού παπά για γράμματα και σπουδάματα, αλλά, κυρίως, θέριευαν την αποσταμένη ελπίδα με «του Θεού τα πράματα».

Ραντεβού στο Ναδίρ

Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.

Συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη για τις μεταμοσχεύσεις


Με τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Βραχιολίδη της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" συζητήσαμε τηλεφωνικά για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων. Η συζήτηση αυτή απομαμαγνητοφωνήθηκε και κυκλοφόρησε στο φύλλο της "Ελεύθερης Ώρας" την 12/02/2013. Αναδημοσιεύθηκε σε ιστολόγια.

Ιδού το …ιστορικό άρθρο του “Πρώτου Θέματος” που εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Έτσι ήταν η επίμαχη σελίδα στο “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής, πριν αλλάξει το επίμαχο άρθρο για τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπανδρέου και την θέση του πάρει ένα …νερόβραστο!

Το άρθρο για την αγωγή της Μαρίας Παντελή όπως βλέπετε, έχει μείνει αλώβητο και στις δύο εκδόσεις. Είναι το άρθρο που αποδεικνύει ότι όλη η διαχείριση της λίστας έγινε υπό καθεστώς παρανομίας, προκειμένου να διαφυλαχθούν τυχόν εγγραφές που θα άγγιζαν τους δύο ισχυρούς άνδρες της προηγούμενης κυβέρνησης. Έχουμε λοιπόν μία λίστα που φεύγει θεσμικά από την Γαλλία, βάσει της διακρατικής συμφωνίας που έχουν οι δύο χώρες, υπό την αιγίδα μάλιστα του Γαλλικού υπουργείου δικαιοσύνης για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά, αλλά στην Ελλάδα καταλήγει νύχτα στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου και …εξαφανίζεται! Μαζί με τους υπολογιστές!