Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Το σάντουιτς του ρούμπικ.

Στην άκρη …της άκρης!

[...] Είμαστε μια εποχή που την κατασκευάζει με τη μαύρη φτερούγα του ο βίαιος θάνατος. Από την επαφή μας όχι μόνο με το θέατρο, αλλά και με άλλες μορφές της σύγχρονης τέχνης βγαίνουμε δυστυχισμένοι, όχι λυτρωμένοι. Δεν πρόκειται για το φόβο και τον έλεο της αρχαίας τραγωδίας. Πρόκειται για μια συνείδηση αηδίας, διέγερσης ή εξέγερσης, ανάλογα με την ιδιοσυστασία του καθενός. Πομποί και δέκτες συναγωνίζονται στην αθλιότητα της κοπροφαγίας. Ο Ιώβ έχει γίνει ένα από τα σύμβολά μας, εξελκωμένος και κατακείμενος στο σωρό της κοπριάς.

H βελτίωση της Ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα χρόνο είναι γεγονός!

Η βελτίωση της οικονομίας και το πόσο οι κόποι του Ελληνικού λαού άρχισαν να αποδίδουν αποδεικνύεται καθαρά, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες που έχουν βγεί με διαφορά περίπου ενός χρόνου. Στη πρώτη φωτογραφία το μοντέλο του κανό που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου στις διακοπές του πέρυσι ήταν ένα φθηνιάρικο κανό ...της σειράς! Φέτος όμως που οι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα "πετάνε" και οι κόποι του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, ο Γιώργος όπως βλέπουμε στην δεύτερη φωτογραφία κάνει τη βόλτα του με κανό(νι) super μοντέλο και υβριδικό μάλιστα!!

Η στιγμή που θα άλλαζε την Ελλάδα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το 1974, έχει ταυτιστεί με ένα πρόσωπο: Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με μια στιγμή: Την άφιξη του σημαντικότερου πολιτικού του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα από το Παρίσι, με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, την παλλαϊκή υποδοχή του στο αεροδρόμιο, και την ορκωμοσία του, που άνοιγε το δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα.