Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Jimmy Rogers - Walking by myself


Εδώ παπάς, εκεί Παπανδρέου

Δεν πρόκειται για αστείο. Αλήθεια είναι. Και ο Γιώργος μας δεν είναι αστείο. Ούτε αστείος. Είναι μια χειροπιαστή καταστροφή που φοράει κολάν, γυαλί Μπάτμαν και μπορεί να σου κάνει τη χώρα θερινή, πριν ο «Γκομενίκ» Στρος Καν σκεφτεί να μουρνταρέψει με την επόμενη πρόθυμη. Ετσι είναι η αλήθεια. Πιο εξωφρενική κι από το μεγαλύτερο μούσι που μπορεί να σκαρφιστεί ο άνθρωπος για να γίνει πρωθυπουργός. Το «λεφτά υπάρχουν» το θυμάστε; Διά τούτο μη γελάσετε, όταν διαβάσετε ότι ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και ο Αλ Πατσίνο (ο ηθοποιός, ο κινηματογραφικός κανακάρης του «Νονού») θα ομιλήσουν σε γνωστό ξενοδοχείο-καζίνο, το θρυλικό «Bellagio» (εκεί γυρίστηκε η ταινία «Ocean's 11» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ) στο πλαίσιο ενός συνεδρίου-προσκυνήματος για εκπροσώπους των hedge funds (τα γνωστά κερδοσκοπικά κεφάλαια), που βγάζουν μεροκάματο πουλώντας αέρα και εισπράττοντας υψηλότατο αντίτιμο σε αίμα. Ο Αλ Πατσίνο θα μιλήσει το απογευματάκι της πρώτης ημέρας του συνεδρίου (8 Μαΐου, 17.40-18.30). Ο ΓΑΠ θα μαγέψει το αετονύχικο ακροατήριο την επομένη (9 Μαΐου, 8.45-9.25) και ίσως ο Πατσίνο βγει στην ανεργία.

Κλείσαμε ως «δημοκρατία». Μετά τους τραπεζίτες, ατιμώρητη και η δωροδοκία.

Χωρίς να το πάρει είδηση κανείς, στις 6 Μαρτίου ψηφίστηκε διάταξη, από τους αντιπροσώπους που στείλαμε στη Βουλή, έπειτα από πρόταση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η οποία αναφέρει ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης».

Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού στενάζει και εξαθλιώνεται, σε αντίθεση φυσικά με την κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα που περνάει καλά και κερδίζει, την ίδια στιγμή η ηγεσία αυτής της νομενκλατούρας, δηλαδή το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε στο σημερινό χάλι, κάνει ό,τι μπορεί για να διασώσει τους επίορκους που έχουν δωροδοκηθεί, αλλά και αυτούς που θα δωροδοκηθούν στο μέλλον. Αν μη τι άλλο αυτή η διάταξη παραπέμπει (αν τύχει να προκύψει θέμα) σε πολυετείς δικαστικές διαδικασίες, προκειμένου να ερμηνεύονται κάθε φορά οι έννοιες «υλική παροχή» και «έκφραση ευγνωμοσύνης», κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να απολυθεί ποτέ κανείς δημόσιος υπάλληλος που δωροδοκείται.