Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τυχερός στην ατυχία του νεαρός Βολιώτης που βούτηξε στα νερά του Ληθαίου στα Τρίκαλα

Ένα νεαρό παιδί από τον Βόλο ο Ευάγγελος Τσίντζος, επιχείρησε πρώτη φορά να βουτήξει στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον Σταυρό σε τελετή καθαγιασμού υδάτων και η πρώτη του φορά, στέφθηκε με επιτυχία καθώς ήταν αυτός που τον έπιασε και τον ανέσυρε στην επιφάνεια στην σημερινή τελετή των Θεοφανείων στα Τρίκαλα.

Ο νεαρός, είχε σταθεί δευτερόλεπτα νωρίτερα άτυχος καθώς στην προσπάθεια που είχε καταβάλει, έχασε μέσα στον Ληθαίο ποταμό τα γυαλιά οράσεως του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά του.

Αργότερα σε δηλώσεις του, ευχήθηκε «υγεία και ευτυχία» σε όλο τον κόσμο, ενώ από τα χέρια του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιου, παρέλαβε ένα χρυσό σταυρουδάκι.

Πέρα από τους …συνήθεις τολμηρούς που βουτούν τέτοια μέρα κάθε χρόνο στα παγωμένα νερά του Ληθαίου ποταμού των Τρικάλων, φέτος πέρα του νεαρού παιδιού, βούτηξε έχοντας κάνει τάμα και ένας νεαρός Αξιωματικός του στρατού, ο οποίος λόγω… απειρίας, όρμηξε και έπιασε τον Σταυρό, την ώρα του καθαγιασμού των υδάτων, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους σε …βουτιά με αποτέλεσμα να κοπεί η κορδέλα και να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της τελετής…

Την τελετή και παρά το τσουχτερό κρύο, παρακολούθησε και φέτος πλήθος κόσμου που κατέκλυσε ασφυκτικά τον χώρο πέριξ του ποταμού, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί η Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού.























trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου