Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Γιατί αυτά τα κόμματα δεν θα κάνουν ποτέ τίποτα με την Ζήμενς

Μετά τo συναρπαστικό φωτορεπορτάζ στην πολιτική ιστορία της …Ζήμενς, που τόση απήχηση βρηκε χθες (Ιδού γιατί δεν θα γίνει ποτέ κάθαρση για την Ζήμενς), ιδού σήμερα και η συνέχεια

H υπόθεση της Ζήμενς είναι αλληλένδετη με εκείνη της Ιντρακομ αφού ως γνωστόν το ΚΥΣΕΑ επί Ανδρέα Παπανδρέου το 1984 τους άνοιξε τις πόρτες του ΟΤΕ, γεγονός που επισφραγίστηκε επί Οικουμενική Ζολώτα απο όλα τα κόμματα (συν το ΚΚΕ). Όλα αυτά έγιναν μέσα σε ένα κλίμα πολιτικών και δικαστικών αντεκδικήσεων με το ένα κόμμα να κατηγορεί τα άλλα για διαπλοκή, ενώ κάτω από το τραπέζι συμμετείχαν όλα στο πάρτυ (δείτε και το Να ανοίξουν όλες οι δικαστικές υποθέσεις της Ζήμενς)

Ιδού λοιπόν πως περιγράφει ένα έγγραφο της αλήστου μνήμης Στάζι (απο το αρχείο του “Αντί”) με ημερομηνία 2/2/1987 τον ανταγωνισμό εταιρειών και …κομμάτων για τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες:


Γενική Διεύθυνση ΧVIII


Xρηματοδότηση κομμάτων με αναλογία 10:5:1


1. Eδώ και αρκετό καιρό παρατηρούνται μαζικές επιθέσεις στην Eλλάδα εις βάρος των δικαιωμάτων, που απορρέουν από τη συνεργασία της ανατολικογερμανικής ηλεκτρονικής βιομηχανίας και της Intracom Fa. Mε τη βοήθεια της εν λόγω εταιρείας, η DDR (ΣΣ Ανατολική Γερμανία) κατέχει τμήμα της σχετικής αγοράς αξίας άνω του 50%. O λόγος των επιθέσεων οφείλεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο γεγονός ότι η εταιρεία Siemens προσπαθεί, επιστρατεύοντας παν διαθέσιμον μέσον, να «εκτοπίσει» την DDR.


2. O διευθυντής της εταιρείας Intracom στήριξε κατά την προεκλογική περίοδο 1985, τόσο το κυβερνών ΠAΣOK όσο και τη Nέα Δημοκρατία. Δωρεά μικρότερης αξίας έλαβε και το KKE (η αναλογία της οικονομικής βοήθειας προς τα κόμματα είναι 10:5:1). Aπό εσωτερική πληροφόρηση προκύπτει ότι ο …. παρέχει διαρκή οικονομική στήριξη στο ΠAΣOK. O IM (πράκτορας της Στάζι) κατέταξε τις ανωτέρω πληροφορίες στην κατηγορία «επαγγελματική αντιζηλία».


Είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι η ΝΔ επί Αβέρωφ προειδοποιούσε για την άλλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών απο την …Στάζι (Όταν ο Αβέρωφ κρατούσε το κλειδί της διαπλοκής). Και ότι το σχέδιο αυτό ήταν βασικά …πράσινης εμπνεύσεως. Ωστόσο παρά την επίσημη αντίθεση της Δεξιάς σε όσα συνέβαιναν τότε, στη συνέχεια βρέθηκαν, ως συνήθως, και κάποιοι … μιδήσαντες που όλοι φανταζόμαστε ποιοί μπορεί να ήταν αυτοί.


Ιδού λοιπόν έγγραφη αναφορά σχετικά με τις δραστηριότητες της Ιντρακόμ στην Ελλάδα, από τον τότε επίσημο εμπορικό αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα Peter Schuman. Η αναφορά είχε υποβληθεί στις 10/6/1985, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 2/6/1985 τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 45,82% και δεύτερη της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη με 40,85%.


«Για να αποκτηθούν οι κατάλληλες προσβάσεις στο ΠΑΣΟΚ και να προωθηθεί το έργο της Ιντρακόμ, έδωσαν 25.000.000 δραχμές στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος και από 10.000.000 ξεχωριστά σε μεμονωμένα στελέχη. Μοίρασαν επίσης από 10.000.000 (ή συνολικά 10.000.000- δεν βγαίνει καλά από το κείμενο) «σε εκπροσώπους της ΝΔ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η νίκη του ΠΑΣΟΚ».

Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για όλα αυτά, αφού ο Σούμαν δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει, όπως και άλλοι σημαίνοντες μάρτυρες.Ενώ όλο το σημερινό πολιτικκό σύστημα με εξαίρεση τους τότε …ερημίτες έκαναν τα πάντα για να συκοφαντήσουν τα έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι. Και όλοι ξέρουμε με ποια αβροφροσύνη μεταχειρίστηκε η εξεταστική επιτροπή την παρουσία του κ. Κόκκαλη ενώπιόν της.

Όσα περιγράφει όμως το συγκεκριμένο έγγραφο συμπίπτουν απολύτως με όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις ίδιες πρακτικές (2% και 8%) που εφάρμοσε και η Ζήμενς με τα μαύρα ταμεία – το ελληνικό know how που λέγαμε.

Διαβάστε κι αυτά για να είστε πλήρως ενημερωμένοι για το τι παίζεται

Ζήμενς: ευνοϊκή για εμάς η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1996

Ο Μητσοτάκης, η Ανατολική Γερμανία, ο ΟΤΕ και ο «γιος του Πέτρου»

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου