Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό είναι το ακριβότερο SUV στον κόσμο!

Το ακριβότερο SUV του κόσμου παρουσίασε η Ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Russo-Baltique. Το Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition SUV (αυτό είναι το όνομά του!) διαθέτει επικάλυψη χρυσού γύρω από τα παράθυρα, διαμάντια στον πίνακα οργάνων, ενώ τα καθίσματα από δέρμα γεννητικών οργάνων φάλαινας.
Όπως είναι δηλαδή το μπαρ της θαλαμηγού «Christina O» του Ωνάση.

Η συγκεκριμένη μικρή αυτοκινητοβιομηχανία εξειδικεύεται στην κατασκευή θωρακισμένων αυτοκινήτων, με το SUV της να είναι περιτυλιγμένο με υλικά υψηλής αντοχής, όπως ανθρακονήματα και Kevlar. Ετσι το αυτοκίνητο προστατεύει τους επιβάτες του από σχεδόν όλα τα πολεμικά όπλα, αλλά και από χειροβομβίδες και ρουκέτες.
Το Ρώσικο SUV διατίθεται με έναν V8 κινητήρα απόδοσης 400 και 536 ίππων (ανάλογα την έκδοση).
Η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινάει από τα 1.500.000 δολάρια.

Η Russo-Baltique πρωτοεμφανίστηκε το 1909 όπου και κατασκεύασε το πρώτο της διθέσιο αυτοκίνητο που απέδιδε 30 PS. Tο 1912 παρουσίασε το αγωνιστικό αυτοκίνητο C24-50, ενώ πριν τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο κατασκεύασε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα στον κόσμο. Παράλληλα κατασκεύασε θωρακισμένα αυτοκίνητα για τον Τσάρος Νικόλαος ΙΙ, τον Βλαντιμίρ Λένιν και τον Λέον Τρότσκι. Από εκεί και μετά εξαφανίστηκε, για να επανιδρυθεί το 2005 με τις… ευλογίες του Προέδρου Πούτιν, όπου και παρουσίασε το coupe Impression με έναν V12, bi-turbo απόδοσης 555 ίππους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου