Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ερευνούν στην Αγγλία την ΜΚΟ του Καντάφι που συμμετείχε και ο Γιώργος !!!


Δικαστική έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ του πανεπιστημίου London Sshool of Economics και της Λιβύης θα διεξάγει ο ανώτατος Βρετανός δικαστικός Λόρδος Woolf, ύστερα από την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου, Sir Howard Davies, λόγω των σχέσεων του με τον Μουαμάρ Καντάφι και μέλη της οικογένειας του.

Οι έρευνες αφορούν τις οικονομικές δοσοληψίες του Πανεπιστημίου με το ίδρυμα Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF), του οποίου πρόεδρος είναι ο γιος του Καντάφι Saif al-Islam. Η υπόληψη του πανεπιστήμιου υπέστη μεγάλη ζημιά λόγω της σχέσης του με το καθεστώς του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και ήταν λάθος μου να δεχτώ τις 300.000 λίρες για χρηματοδότηση ερευνών από ένα ίδρυμα που ελέγχεται από τον γιο του δικτάτορα Saif, δήλωσε ο Davies.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το antinews , στο συγκεκριμένο ίδρυμα εμφανίζεται ως μέλος ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Τέσσερις σειρές πάνω από το όνομα του κ.Παπανδρέου, βρίσκεται το όνομα του καθηγητή πολιτικών επιστημών στο LSE David Held, ενός εκ των επιβλεπόντων και εξεταστών του γιου του Καντάφι Saif al-Islam, κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λόρδος Woolf κατά τη διάρκεια της έρευνας του θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις του LSE με τον Saif Gaddafi, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν ισχυρισμοί, ότι ο Saif διέπραξε λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή.

Όμως το βασικό μέρος της έρευνας θα αφορά τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ LSE και Λιβύης. Ο Λόρδος Woolf αναμένεται να ερευνήσει την αποδοχή μίας δωρεάς αξίας 1,5 εκατομμυρίων λιρών από το Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF) το 2009, εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν εισπραχθεί οι 300.000 λίρες.

Ο Sir Howard ισχυρίζεται ότι τα μισά χρήματα που πήρε ξοδεύτηκαν σε ερευνητικά προγράμματα τα οποία σχετίζονται με τη Βόρειο Αφρική και την ανάπτυξη της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους στην περιοχή και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ένα ταμείο υποτροφιών.

Επίσης, ένα συμβόλαιο αξίας 2.2 εκατομμυρίων λιρών είχε υπογραφεί μεταξύ LSE και του Οικονομικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Λιβύης. Το 1.5 εκατομμύριο εισπράχτηκε για την εκπαίδευση Λιβύων δημόσιων υπαλλήλων και άλλων επαγγελματιών. Επίσης έχουν δοθεί 20.000 λίρες ακόμα για την εκπαίδευση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Λιβύης.

Αλλά θέματα που πρόκειται να διερευνηθούν είναι η αμοιβή 50.000 δολαρίων από τη Λιβύη προς το LSE το 2007, για οικονομικές συμβουλές του Sir Howard, καθώς και την αποδοχή ενός βραβείου αξίας 22.857 λιρών από το GICDF, λόγω των επισκέψεων ακαδημαϊκών ομιλητών στη Λιβύη.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8361528/Libya-LSE-links-to-be-investigated.html

Gaddafi International Charity and Development Foundation

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου