Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τι κοινό έχουν Ομπάμα, Σαρκοζί και Παπανδρέου;

Την Λιβύη! Περιμένουν ότι θα τους ξελασπώσει από τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Τον καθένα από διαφορετική σκοπιά και σε διαφορετικούς χρόνους.

Πάνε στη Λιβύη με πολιτικά μηνύματα, αλλά χωρίς στρατηγική. Κάτι σχεδόν σαν μπούγιο!

Αυτό δεν έχει σημασία, αρκεί να βαράνε “στο γάμο του καραγκιόζη”.

Χρειαζόντουσαν εχθρό και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Καντάφι.

Έτσι ικανοποιούνται απολυτά και οι αμερικάνικες και κάποιες άλλες αμυντικές βιομηχανίες και όσο μεγαλύτερος σαματάς γίνει τόσο το καλύτερο. Αρκεί να “μπουμπουνίζει” και οπού βγει…

Και μετά; Ποιος ενδιαφέρεται για το μετά! Αν ενδιαφερόντουσαν για το μετά θα το είχαν σκεφθεί καλύτερα το πράγμα.

Αυτό που ενδιαφέρεται ο Σαρκοζί είναι να έχει εχθροπραξίες μέχρι τις γαλλικές εκλογές του ’12. Το ίδιο και ο Ομπάμα που ακολουθεί τη συνταγή Μπιλ Κλίντον. Ο Μπιλ βομβάρδισε τη Σερβία για να “κρυφτεί” από το σκάνδαλο Λεβίνσκι, κατόπιν εισήγησης – παρακαλώ- της συμβίας του Χίλαρι. Τώρα ο Ομπάμα βομβαρδίζει …”διακριτικά” τη Λιβύη, για να αποπροσανατολίσει την αμερικανική κοινή γνώμη από την κατάσταση της οικονομίας! Είναι ενδιαφέρον ότι το κάνει με βάση την εισήγηση ποιου λέτε; Για την ακρίβεια ποιας; Της, εισέτι, συμβίας του Μπιλ, και Υπουργού Εξωτερικών του Ομπάμα, της κ. Χίλαρι Κλίντον. Ο Υπουργός Άμυνας του Ομπάμα, Μπιλ Γκειτς, έχει από καιρό νίψει τας χείρας του στην υπόθεση αυτή και έχει βγει από την εικόνα, γιατί ξέρει τι συμβαίνει και δεν θέλει να συμμετάσχει στο πολεμικό παιχνίδι των Δημοκρατικών. Ως Ρεπουμπλικάνος που είναι και σοβαρός πάνω από όλα, δεν θέλει να τους κάνει πλάτες.

Ενδιαφέροντα όλα αυτά!

Και ο “δικός” μας που το πάει το πράγμα;

Καλό το ερώτημα! Αλλά η απάντηση πάει σε πολλά “τέρμινα ” πίσω. Από την εποχή του Ανδρέα και τους “σφιχτούς” εναγκαλισμούς του με τον Καντάφι. Αλλά και τους “δικούς” του, με τον “σοσιαλιστή” Μουαμάρ. Πάει σόι το βασίλειο… Γι’ αυτό και είναι προσεκτικός με τον Καντάφι. Μπας και τον “ξεφωνίσει” αυτός, όπως ξεφώνισε και τον Σαρκοζί!

Αρκετά ακόμη τα Κεφάλαια, σ’ αυτήν την ιστορία!!!

Εν αναμονή, τελώντας…

Δωρι-κος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου