Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στις σχολές – Μειώνονται ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στα χέρια του Πρωθυπουργού είναι ήδη το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που θέλει λιγότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μαθητές να επιλέγουν σχολή και ύστερα στο δεύτερο έτος το Τμήμα, αλλά και υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων.

“Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα πορίσματα του Συμβουλίου” είπε η υπουργός αφλήνοντας τα πάντα ανοιχτά ως προς το τι θα ισχύσει και από πότε.

Μεγάλο αγκάθι δεν είναι τώρα η επιλογή σχολής. Αλλά το πως θα βρεθεί αδιάβλητη διαδικασία ώστε μετά το τέλος του πρώτου έτους φοίτησης οι σπουδαστές να επιλέγουν το τμήμα της σχολής στο οποίο θα φοιτούν στη συνέχεια.

Παράλληλα και όπως προκύπτει από το πόρισμα, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας δεν είχαν ομοφωνία σε όλα τα θέματα για τα ΑΕΙ, συμφώνησαν όμως ότι πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των ανώτατων ιδρυμάτων. Ενα σημαντικό σημείο στο πόρισμα είναι ότι το ΕΣΥΠ προτείνει την υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθημάτων ανά εξάμηνο.

Προτείνονται όμως και μέτρα ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές που δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα σε σταθερή βάση.

apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου