Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Πράσινες εργατικές πολυκατοικίες...

Για όσους ασχολούνται με τα πολιτικά, και για όσους περιμένουν την φυσική εξέλιξη της ανωμαλίας που ζούμε επί 1,5 χρόνο (ή κατ' άλλους από το 1981, ή το 1974, ή το 1965, ή το 1945, ή το 1824 κλπ), η 16η Ιουνίου ήταν τουλάχιστον ...φορτισμένη μέρα.

Δεν έχω προσωπικά με οποιαδήποτε κυρία Μπιρμπίλη, αλλά η αρλουμπολογία της μου έχει καθίσει στο στομάχι, και χτες ακουγόταν (και γράφτηκε) ότι φεύγει, ότι η Ενέργεια πάει πίσω στο "Ανάπτυξης", κλπ. Άσε για το εάν φεύγουν ή δεν φεύγουν βουλευτές, ή ο ΓΑΠ, ή εάν πέφτει ή δεν πέφτει η Κυβέρνηση, ή εάν θα φαλιρίσουμε ελεγχόμενα ή ανεξέλεγκτα...

Στην γενική αυτή χαρά, να την, πάλι, η Μπιρμπίλη στον άρρωστο κόσμο της: Έβγαλε Δελτίο Τύπου ότι θα κάνει κάτι εργατικές κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα ...πράσινες, θα τις βάψει με μονωτικό, θα τους βάλει γλάστρες στην ταράτσα, θα τους βάλει κουφώματα, και άλλες καθ' όλα τεχνοκρατικές και επιδοτούμενες (και με εξάιρεση τα κουφώματα) Γερμανικές αρλούμπες.

Κυρία μου, το πρόβλημα δεν είναι το πρασίνισμα των εργατικών πολυκατοικιών. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που μένουν μέσα στις εργατικές πολυκατοικίες, δεν έχουν τι να κάνουν στην Αθήνα, και βάφοντας ο ένας την πολυκατοικία του άλλου, ή φυτεύοντας παρτέρια δεν θα λύσουν το πρόβλημα, ούτε προσωρινά, ούτε μόνιμα.

Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Αθήνα μεταξύ 1960 και 1990, από την επαρχία, όπου ήταν περιτριγυρισμένοι από Πράσινο, φύτευαν, ζούσαν, ίσως φτωχά, αλλά ...αειφόρα. Τώρα που η Αθήνα δεν έχει άλλο χώρο για πολυκατοικίες, και οι βιομηχανίες πήγαν στην Βουλγαρία που έχει φτηνό ρεύμα και χαμηλούς συντελεστές, τα παιδιά των οικοδόμων και των εργατών του 1970 δεν χωράνε όλα σε ΚΕΠ και σε delivery και σε δουλειές του ποδαριού και του ανύπαρκτου μεροκάματου. Και κανείς σας δεν έχει το θάρρος να τους το πει.

"Πράσινη Ανάπτυξη" θα είχαμε εάν ο κόσμος είχε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να υπάρξει στην επαρχία από όπου έφυγε... Αλλά αυτό το τρένο χάθηκε με την επιδότηση και τον σοσιαλισμό α λα γκρεκ, και ένα σωρό άλλα περίεργα που δεν είναι του παρόντος...

Αν τελικά φύγει η Μπιρμπίλη, θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη εκδοχή "Μπιρμπίλη", λιγότερο ή περισσότερο προσβλητική στην νοημοσύνη μας, αλλά πάντα 100% "Europäische".

Χιλιάααααδες θέσεις εργασίας... Μηδενικήηηη ενεργειακή κατανάλωση... Βρε άντε και καλό ταξείδι...

archaeopteryxgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου