Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κλειστό μέχρι νεωτέρας!

Την αναστολή όλων των εργασιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση αποδεχόμενη την σχετική εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Συγκεκριμένα, υπέρ της εισήγησης του προέδρου της ομοσπονδίας υπήρξαν 49 ψήφοι. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η Σούπερ Λίγκα, η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση (Διαβάστε την εδώ). Στην ψηφοφορία υπήρξαν 7 αρνητικές ψήφοι (Δράμα, Κιλκίς, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Λάρισα, Πέλλα, Χανιά) και μια ένωση (Λέσβος) που δήλωσε απλώς «παρούσα».

Πλέον στις προθέσεις των αρμοδίων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να ζητήσει διάλογο με όλους τους φορείς, τα πολιτικά κόμματα, μέχρι και των UEFA και FIFA, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή των εργασιών και την άμεση προσπάθεια διαλόγου με τους φόρους που αναφέραμε: την Σούπερ Λίγκα, τα πολιτικά κόμματα και όποιον άλλο φορέα έχει σχέση. Δώσαμε ένα περιθώριο 15 ημερών», τόνισε –αρχικά- ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αναφερόμενος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

«Δεν βλέπετε τι γίνεται κάθε ημέρα. Η καθημερινότητα είναι το δείγμα για το «πού πάμε». Η ομοσπονδία –πιστεύω- ότι αντέδρασε με δυναμικό τρόπο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Κλείνει η ομοσπονδία», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, απαντώντας στο «τι σημαίνει» η απόφαση αυτή της Γενικής Συνέλευσης και κατέληξε λέγοντας:

«Όταν αποφασίσουμε να πούμε την αλήθεια μας φτάνουν και δύο ημέρες»…

Τι σημαίνει;
Η αναστολή των εργασιών της ΕΠΟ, επί του πρακτέου σημαίνει παύση κάθε λειτουργίας και κάθε δραστηριότητας στην ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής. Στο προσεχές διάστημα δεν θα ληφθεί καμία διοικητική πράξη και δεν πρόκειται να συνεδριάσει καμία επιτροπή. Το μόνο που θα λειτουργήσει είναι η Εθνική ομάδα με το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσει για την Αμερική που θα δώσει φιλικό παιχνίδι με το Εκουαδόρ.

Η δευτερολογία του Σ. Πιλάβιου:

Στην δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισε:

«Προσπαθώ να δώσω μια λύση με την πρόταση μου, ώστε να πούμε μεταξύ μας την αλήθεια. Δεν μπορεί να ξεκινήσει άλλο πρωτάθλημα με αυτές τις συνθήκες. Εγώ δεν τα ξεκινάω τα πρωταθλήματα.

Αυτό που θέλω είναι άμεσα διάλογο εντός 10ημέρου με τη Σούπερ Λίγκα, της Β’ - Γ’ Εθνικής, την πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα, τη FIFA και την UEFA. Πρέπει να δούμε τi γίνεται με τη βία, τις ασφαλιστικές ενημερότητες, τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια, τις απειλές, τη στοχοποίηση, καθώς και τα χρήματα των σωματείων. Χρειάζεται ένα χρονικό περιθώριο 10-15 ημερών για να φέρουμε μια λύση σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις. Αν δεν πετύχουμε τίποτα θα είμαι ο πρώτος που θα παραιτηθεί.», κατέληξε.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Στέλιος Γιαννακόπουλος... «Μας ξέχασες», ήταν το παράπονο του προέδρου του ΠΣΑΠ για να λάβει τις εγγυήσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου, πως και ο εκπρόσωπος του συνδέσμου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα είναι "παρών" στις συζητήσεις που θα γίνουν.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την απόφαση...

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου