Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο “Τιτανικός”… πάει Αργεντινή

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Το ΠΑΣΟΚ δεν σταματά να σε εκπλήσσει ποτέ. Ίσως αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά του, να συνιστά και την βαθύτερη αιτία που έκανε τους Έλληνες να το «ερωτευτούν» με πάθος. Έστω κι αν κατανοούσαν ότι βίωναν μια διαρκή «μοιχεία», από τη στιγμή που το Κίνημα του Ανδρέα, του Σημίτη και του Γιώργου, φλέρταρε διαρκώς με την «απιστία» και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Ακόμη και σήμερα λοιπόν, που το ΠΑΣΟΚ απειλείται με ιδεολογικό αφανισμό, λόγω της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, που το ίδιο έφερε στη χώρα, διακρίνει κανείς τη διάθεση λυρισμού των κορυφαίων στελεχών του. Και το πώς ενώνονται οι άκρες του νήματος, μεταξύ εποχών, διαφορετικών πολιτικών προσώπων, αλλά και προσεγγίσεων.

Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς το… μελόδραμα «Ο Τιτανικός… πηγαίνει Αργεντινή»; Γιατί αυτό ουσιαστικά συμβαίνει από τις εκλογές του 2009 μέχρι και σήμερα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν εκείνος που περιέγραψε την ελληνική οικονομία ως «Τιτανικό», διευκολύνοντας τους διεθνείς κερδοσκόπους να αρχίσουν να ξηλώνουν το κατάστρωμα. Ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε χθες τον κίνδυνο να καταντήσει η Ελλάδα σαν την Αργεντινή, μια χώρα που χρεοκόπησε, καθώς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πριν από περίπου μια δεκαετία.

Στην ιστορική αφήγηση του σημερινού ΠΑΣΟΚ λοιπόν, ο Τιτανικός διέψευσε την πραγματικότητα. Όχι μόνο δεν βυθίστηκε στο παρθενικό ταξίδι του, αλλά κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό και να φτάσει στη χώρα του Ντιέγκο και του Μέσι. Τη χώρα της Εβίτας Περόν.

Προκειμένου βέβαια να μην υπάρχουν απορίες ή κενά στην παραπάνω αφήγηση, η Κυβέρνηση θα όφειλε να μας ενημερώσει για τα τραγούδια που έπαιζε η ορχήστρα του Τιτανικού. Ήταν ο ρυθμός από το Carmina Burana, ή… μελοποιήθηκε το «λεφτά υπάρχουν»;

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου