Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Project «Helios»

Δύσκολο να καταλάβω λεπτομέρειες από μισόλογα και πηχαίους τίτλους, αλλά η περίληψη του Project «Helios» είναι ότι παραχωρούμε γη στους Γερμανούς για να βάλουν πολλά φωτοβολταϊκά, με υπαινιγμούς ότι θα πάρουν το ηλιακό ρεύμα πραγματικά ή εικονικά στην πατρίδα τους (ή αλλού) και ασάφεια για το ποιός θα πληρώσει για το εγχείρημα.

Επειδή οι Γερμανοί δεν άλλαξαν από το 1900 μέχρι σήμερα, και επειδή οι μέθοδοι και η φιλοσοφία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ζουν και βασιλεύουν, και επειδή το Project «Helios» είναι η ντόπια εκδοχή του Desertec, θα σας πω τι έχουν κατά νου οι μάγκες.


Μπορεί να βάλουν αυτοί τα φωτοβολταϊκά. Μπορεί δηλαδή να πληρώσουν για την αγορά τους, και να τους ανήκουν, λογιστικά, τα πανέλα και οι εγκαταστάσεις. Θα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ για το ρεύμα που θα παράγουν, στο φουλ που αντέχει το δίκτυό μας να το απορροφά. Δεν ξέρω εάν η τιμή θα είναι τα 390 ή 400 €/MWhr της Ταγάρως, αλλά αποκλείεται να είναι κάτω από το κόστος τους, που είναι η τιμή αγοράς, amortized για την ζωή των πανέλων, συν τόκους και τρέχοντα έξοδα, το οποίο εκτιμώ σε όχι λιγότερο από €200-250 την μεγαβατώρα. Να θυμίσω ότι η ΟΤΣ όταν ανέλαβε ο λευκός καραφλός Ομπάμας στην Ελλάδα ήταν €35 την μεγαβατώρα, από την κακιά ΔΕΗ. Πάντως ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε για τα φ/β, από την αγορά ρεύματος, θέλουμε δεν θέλουμε, στην τιμή που θα μας πούνε. Σαν καινούργιο "δάνειο".

Επειδή κανένα υπάρχον δίκτυο δεν είναι φτιαγμένο για να στέλνει 1 ή 10 GW ρεύμα από την Γαύδο ή την Μεσαρά στην ...Αθήνα, 10 π.μ. με 4 μ.μ., τον Ιούνιο, θα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ για αυτό το πρόσθετο δίκτυο. Το πλεονάζον ρεύμα δεν έχω ιδέα τι θα το κάνουμε. Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα πηγαίνει στην Γερμανία (ούτε στην Αλβανία την Βουλγαρία ή την Τουρκία, καθ' όσον οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι δεν είναι τόοοσο μπούφοι να αγοράζουν για 400 ή 200 αυτό που έχουν σπίτι τους έναντι 30 ή 50. Σαφές;

Τα περί εικονικής μεταφοράς ρεύματος τα ερμηνεύω ότι θα πιστώνονται αυτοί (οι Γερμανοί) την παραγωγή από ΑΠΕ, αφού θα είναι δικό τους το έργο. Και έτσι θα πιάσουν το 20-20-20. Εικάζω ότι δικά τους θα είναι και τα δικαιώματα CO2 που εγώ λέω ότι κάνουν "μηδέν" αλλά αυτοί θα λένε ότι κάνουν €10 ή €12, και ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ κλπ με πίστωση δικαιωμάτων άνθρακα. Να θυμίσω τα πλαστά μάρκα της Κατοχής. Ίδια πατέντα. Θα πληρώνουν εμάς με αέρα, και θα κρατάνε τα χρήματα αυτοί. Θα μου πείτε: "Μα δεν βλέπουν ότι είμαστε ταπί"; Ε... και; Και το 1943 ήξεραν ότι θα πεθαίναμε της πείνας.

Οι Γερμανοί δεν είναι καπιταλιστές. Είναι επιδρομείς. Ο στρατός τους δεν είχε επιμελητεία, ζούσε από τα κατεχόμενα. Κάθε στρατιώτης τους ήταν υποχρεωμένος να στέλνει και κάτι στην Πατρίδα του. Οι θέσεις εργασίας είναι στην Πατρίδα τους. Οι περίοικοι στα εργοστάσιά τους, οι είλωτες στα Κέντρα Ανακύκλωσης (όπου η Εργασία Απελευθερώνει, και Τίποτα δεν πετιέται).

Φυσικά έχει και τυράκι για τους ντόπιους. Θα κάνουν τα χωματουργικά οι ντόπιοι εργολαβίσκοι (ελπίζω να μην βγάλουν ελιές για φ/β, αλλά δεν ξέρεις... Οι Κρητικοί αντιστάθηκαν στον Β' ΠΠ, πρέπει να επανορθώσουν...). Η Λακωνία είναι περατσάδα, θα σκαφτεί για το καλώδιο, και καμιά αιολική αρπαχτή. Θα πουλήσουμε καλώδια, εάν η τιμή είναι ανταγωνιστική με τα Ουγγρικά ή τα Τσέχικα. Θα βάλουμε τις περιφράξεις και τις καμαριέρες! ΑΕΠ! Χιλιάααδες θέσεις εργασίας.


ΠΟΤΕ μου δεν περίμενα να πάρει τέτοια τροπή το ιστολόγιο μου όταν ξεκίνησα με την υπεράσπιση του Β' Νόμου της Θερμοδυναμικής. ΠΟΤΕ μου δεν περίμενα να δω πόσο 100% Γερμανικά αριστοτεχνική είναι η Πράσινη Ανάπτυξη, η Κλιματική Αλλαγή και όλο το Σοσιαλιστικό παραμύθι με το οποίο πάνε χέρι-χέρι. Πόσα χρόνια ετοίμαζαν τα παληκάρια την εισβολή στην Γαλλία στον Α' ΠΠ; 30; 40; Aπό το 1985 έκαναν ΝΟΜΟ για την Κλιματική Αλλαγή στην Γερμανία που μας φόρεσαν μέσω ΕΕ το 1990, Ίδιοι άνθρωποι, ίδιες μέθοδοι, ίδιο Ράϊχ. ΠΟΙΟΣ αμφιβάλει σήμερα ότι είναι Γερμανικό το εγχείρημα;

Για το Desertec μου άνοιξε τα μάτια το αλλενάκι, έχω γράψει εδώ, και υπερατλαντικός φίλος εδώ. Τα περί Project «Helios» τα είδα στο antinews και στο reporter.gr, αλλά του ξέφυγε και του Σόϊμπλε τον Ιούνιο (από μάρκετινγκ βρε άνθρωποι δεν πάτε καθόλου καλά, κρίμα στον Γκαίτε και τον Μπαχ). Την φωτό με τις γκόμενες με τις μπότες την βρήκα εδώ. Δεν είμαι ...αντι-Γερμανός, μερικοί από τους καλύτερούς μου φίλους είναι ...Γερμανοί.

Οι φόροι είναι (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) διαπραγματεύσιμοι... Έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Ο λογαριασμός του ρεύματος είναι λιγότερο διαπραγματεύσιμος. Ξέρουν οι αλήτες ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα όλα λεφτά από τα δάνεια, και θα ρεφάρουν με τα Πράσινα, πληρώνοντας με κάλπικα δικαιώματα άνθρακα, όπου χρειάζεται να φανεί ότι δίνουν κάτι. Καταπληκτικά έξυπνο.

archaeopteryxgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου